Annonce
Kultur

Revy i Sønderborg: Skøn gakkelak - men en broget omgang

Bedste nummer i første akt. Jeanne Boel er Ulla Terkelsen udsendt til middelalderen, hvor Mænd i Kutter er pestfornægtere. Foto: Stefan Kragh
Der er skøn gakkelak, medrivende musik, øretæver til landets nordjyske magtkvinder, men også for meget på det jævne i årets Sønderborg Sommer Revy Show.

Revy: Man kan nå langt med loyalitet og gode viljer, og da der er både grine-garanti og hygge i årets udgave af Sønderborg Sommer Revy Show, vil store dele af revyens trofaste publikum formentlig gå tilfredse hjem efter en corona-sikret aften i de behagelige stole hos Hotel Sønderborg Strand.

Det ændrer dog ikke på, at revyen samlet set er en broget omgang, hvor højdepunkterne ikke er i stand til at løfte det samlede indtryk op over det jævne.

Problemet er mestendels teksterne, der for alt for manges vedkommende mangler elegance og  stærke pointer og i stedet sværmer for det brovtende "tøhø" - som DM i affaldssortering, der ikke kan reddes af en stor dildo i slowmotion. Et andet problem er langtrukkenhed. Numrene føles som lige lange, og der er flere, der havde haft godt af en opstramning - både til fordel for det enkelte nummer og for dynamikken i den samlede revy.

Annonce

Ærgerligt, når nu de fem medvirkende på scenen er både gode sangere og formidlere, og musikerne og kapelmester Thomas Pakula som sædvanligt i revyernes superliga.

Revyen kommer ellers godt fra start - som et genkendeligt online-møde - men første akt løfter sig først igen midtvejs, da Ulla Terkelsen i en perfekt parodi af Jeanne Boel er udsendt til middelalderen, hvor Gutter i Kutter - datidens Men in Black - er pestfornægtere. En skæv, gakket og meget meget morsom corona-kommentar. Alene at se Jesper Lundgaard med en gigantisk byld i øjet og smerteplagede ansigtstrækninger er så dragende, at man glemmer at se på de andre.


Alene at se Jesper Lundgaard med en gigantisk byld i øjet og underlige ansigtstrækninger er så dragende, at man glemmer at se på de andre.

Uddrag af anmeldelsen


Første akt glæder også med en hyldest til 1980'erne - solidt sunget af Jeff Schjerlund suppleret af Jeanne Boel i et humørfyldt og kvikt arrangement.

Der er også øretæver. Her til Inger Støjberg, men salen er stille på den ildevarslende måde. Måske fordi tekstforfatteren er mere vred end sjov, og måske fordi publikum er mere tilfredse med den nordjyske kvinde, end han er.

Schwung og svie

Så er der mere schwung over de sviende tæsk til en anden nordjyde: statsminister Mette Frederiksen. I anden akt og i skikkelse af Jeff Schjerlund er børnenes minister blevet til Mary Poppins, der om syriensbørnene siger:  "Jeg tager børnenes parti, hvis de har et par forældre, jeg kan li'".

"Alle mink skal væk - skal jeg så gå i strik?". Leif Maiboms tekst er bidende god, og Lone Rødboes nydelse ved nummeret smitter hele salen. Hun ejer scenen i sin minkpels. Foto: Anders Kibbel

Anden akt, hvor lyden til premieren af og til blev øredøvende, byder også på en tekst af Leif Maibom, hvori han demonstrerer, hvorfor han stadig er en af sværvægterne i revykomik. Det er også i dette nummer, at skuespiller Lone Rødbroe minder os om sit gigantiske, komiske talent. Her er hun overklassekvinde og udlandsdansker, for hvem mink er tøj og som kun kommer hjem, når Danmark kan gøre noget for hende.

Det er også i anden akt,  Carsten Svendsen for alvor folder sig ud. I første akt har han leveret en velligende parodi på Philip Faber, men vil Svendsen have publikum op og stå eller ej? Anderledes sikker er han i nummeret "Kahytskuller", hvori han spiller både familiefar, dennes chef, sin fordrukne kone og sin sure teenager på en hjemmearbejdsdag, hvor der er kamp om bredbåndet. Herlig, tilspidset tekst og hæsblæsende, overlegen performance.

Sønderborg Sommer Revy har i år fået ordet Show i halen af sit navn. Der er nu stadig tale om en klassisk revy i Sønderborg.

Set til premieren 29. maj.

Tø-hø-komik. Foto: Anders Kibbel

Revysæson 2021

Avisen Danmark påtænker at anmelde følgende revyer i 2021 – afhængig af især corona-situationen.

Odense Sommerrevy 

Spiller til 14. juni. Instruktør: Joy-Maria Frederiksen, skuespillerne: Vicky Berlin, Stig Rossen, Thomas Mørk, Mette Marckmann, Lars Arvad, Henrik Koefoed. Kapelmester: Morten Wedendahl.

5 stjerner: ”Der er noget ødselt over Odense Sommerrevy. God plads, god lyd, mange medvirkende, godt orkester, overdådige kostumer. Det er der for så vidt ikke noget nyt i, men i år er revyen samtidig både gakket, fræk, smågrov, musikalsk, aktuel og fynsk. Svært at forlange meget mere af en revy i Odense.”

Cirkusrevyen

Premiere 9. maj. Spiller til 28. august. Instruktør: Lisbet Dahl. Skuespillerne: Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard, Merete Mærkedahl, Niels Olsen, Niels Ellegaard. Kapelmester: James Price.

4 stjerner: "Rørende farvel til Hendes Majestæt Ulf Pilgaard i revsende og hylende morsom revy."

Sønderborg Sommer Revy Show

Premiere 29. maj. Spiller til 24. juli. Instruktør: Jeanne Boel. Skuespillerne: Carsten Svendsen, Jesper Lundgaard, Jeff Schjerlund, Lone Rødbroe, Jeanne Boel. Kapelmester: Thomas Pakula.

Kerteminderevyen

Premiere 30. maj. Spiller til 10. juli. Instruktør: Gordon Kennedy. Skuespillerne: Lonnie Kjer, Christine Astrid, Kim Hammelsvang, Farshad Kholghi. Kapelmester: Peter Bom.

Rottefælderevyen

Premiere 3. juni. Spiller til 14. august. Instruktør: Carsten Friis. Skuespillerne: Jan Schou, Joachim Knop, Rikke Hvidbjerg, Mikkel Schrøder. Kapelmester: Jens Krøyer.

Revyen i Helsingør

Premiere 3. juni. Spiller til 26. juni. Instruktør: Mads M. Nielsen. Skuespillere: Simon Nøiers, Dan Schlosser, Sune Svanekier, Le Münster-Swendsen. Kapelmester: Catrine Frølund.

Esbjergrevyen

Premiere 25. august. Spiller til 10. september. Skuespillerne: Trine Gadeberg, Jan Svarrer, Farshad Kholghi, Teit Samsø. Kapelmester: Peter Bom.

Randersrevyen

Info endnu ikke på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Nyt underlag på Casa Arena? Horsens Kommune foreslår at fremtidssikre banen med hybridgræs

Annonce