Annonce
Odder

Brobygningen aflyst: Transportbranchen kommer ud til eleverne

Jonathan Ravn fik tirsdag muligheden for at prøve sig af som lastbilchauffør. Foto: Morten Pape
Den årlige brobygning for skoleelever blev for nylig aflyst landet over. Det har skabt et hul i skolernes kalendere. Hos Rudehøj Efterskole er det fyldt ud med en stor lastbil.

Odder: På en ruskende gråvejrs oktoberdag kunne man tirsdag se et noget uvant syn på parkeringspladsen foran Rudehøj Efterskole.

En stor sort lastbil fyldte pladsen. Lastbilen med egen lastbilsimulator skulle inspirere efterskolens elever til et job i transportbranchen.


Annonce

Jeg vil rigtig gerne tage en erhvervsuddannelse. Jeg duer ikke til at sidde ned og lytte, som man gør på gymnasiet. Og jeg er i hvert fald bare blevet endnu mere sikker på, at jeg vil videre på en erhvervsuddannelse efter i dag.

Jonathan Ravn


Besøget fra Transporten Udviklingsfond er kærkomment, da brobygningen i år er aflyst grundet corona.

Eleverne kunne udover at prøve livet som chauffør via en simulatoren også stille spørgsmål til transportbranchens repræsentant. Foto: Morten Pape

Lastbilen er et godt alternativ til et besøg på en erhvervsuddannelse, og man er da også glade for besøget hos Rudehøj Efterskole.

- Vi er så heldige, at vi allerede for et år siden bookede lastbilen til at komme forbi skolen. Så selvom brobygning som vi kender det, er aflyst, så er det her et godt supplement med de muligheder, vi har under corona, siger UU-vejleder på Rudehøj Efterskole, Helene Jørgensen.

Mange vælger stadig gymnasiet

Hun oplever stadig, at størstedelen af eleverne vælger gymnasierne fremfor andre alternativer. Derfor vil hun gennem lastbilens besøg åbne elevernes øjne og udvide deres horisont.

- Jeg synes, at vi som skole har et ansvar for at vise eleverne så mange af de veje, de kan gå som muligt. Lastbilchauffør er én vej, man kan gå, men vi skal have åbnet så meget af verden for dem som muligt, siger Helene Jørgensen.

Simulatoren giver et godt indblik i hvordan det føles at sidde bag rattet. Foto: Morten Pape

Og noget tyder på, at indsatsen virker. For 9. klasses eleven Jonathan Ravn har øjnene rettet mod en erhvervsuddannelse, når tiden på efterskole er et overstået kapitel.

- Jeg vil rigtig gerne tage en erhvervsuddannelse. Jeg duer ikke til at sidde ned og lytte, som man gør på gymnasiet, og så synes jeg, det lyder ret hyggeligt at være lastbilchauffør og samtidig få en god løn. Jeg er i hvert fald bare blevet endnu mere sikker på, at jeg vil videre på en erhvervsuddannelse, siger Jonathan Ravn.

Annonce

Alternativ brobygning

På efterskolen oplever man, at initiativer, som besøget fra transportbranchen kan hjælpe eleverne til at blive endnu mere afklaret i, hvilken retning de vil i. Derfor arbejder man grundet corona også med yderligere planer om en anderledes måde at afholde brobygningen på.

- Aflysningen af brobygning kom jo med ret kort varsel, men vi satser på at afholde en alternativ form for brobygning. Håbet er, at vi kan give informationer om så mange grene af uddannelsessystemet som muligt, siger Helene Jørgensen.

Lige nu afventer man blandt andet svar fra gymnasierne om, hvad man gør med brobygningen. Brobygningen på Rudehøj Efterskole foregår officielt i uge 46.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Odder gav Hedensted det første nederlag

AC Horsens

AC-træner tilfreds med et point og utilfreds med VAR

Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce