Annonce
Skanderborg

Brobyggende haver i Højvangen

Vuggestue- og børnehavebørn svingede med stor fornøjelse skovlene, da Højvangen fik sit nye havekvarter. Foto: Sonne

Plantekasser, pallehaver og et drivhus opstillet som led i et nyt projekt skal både levere mad på bordet og styrke fællesskabet i Højvangen.

SKANDERBORG: Der var masser af børnearbejde på den gode måde, da projektet "Sammen Gror Vi" mandag blev løbet i gang midt mellem blokkene i Højvangen.

Børnene kom nemlig fra en lokal vuggestue og en ditto børnehave, og de unge gartnere kastede sig over projektet med stor fornøjelse - med kun en smule hjælp fra de tilstedeværende voksne.

Plantekasser, pallehaver og et drivhus skal dels levere noget, man kan putte i munden, og dels være omdrejningspunkt for fællesaktiviteter for Højvangens beboere. de vil fra maj til september blandt andet kunne høste krydderurter, kartofler samt gulerødder.

- Vi håber og tror på, at haveprojektet vil skabe liv og fællesskab blandt beboerne. Efter renoveringen har vi fået nogle superattraktive udeområder, der indbyder til, at man kan opholde sig udenfor og mødes, siger Charlotte Strandgaard, der er projektkoordinator i Projekt Højvangen.

Området beboere har været involveret i arbejdet med projektet. Det gælder blandt andet Mala Ratnasekaran, der stammer fra Sri Lanka.

- Min far var landmand, og jeg har været vant til at få friske grønsager og arbejde med jorden. Det er dejligt at kunne komme til det igen, siger hun.

Sasja Krogh bor også i Højvangen, og hun ser frem til at bruge den nye have.

- Jeg elsker at arbejde med jord og planter, så det her projekt er perfekt. Jeg er sikker på, at det vil være noget, der samler folk, siger hun.

Haveprojektet er et samarbejde mellem Foreningen Mobile Haver, Museum Skanderborg og Projekt Højvangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

OK20 rammer bredt: Alt i alt er det et rigtig godt forlig

Læserbrev: Nu skal der snart stemmes om Industriens Overenskomst, som landede i sidste måned. Det er et rigtig godt forlig, som kommer til at strække sig over tre år. Hele bestyrelsen i Metal Skanderborg-Odder, og naturligvis jeg selv, anbefaler derfor et stort ja. Det gør vi af forskellige grunde. For det første, fordi forliget giver mere til alle. Det gør det ved en stigning på fritvalgskontoen, som stiger fra fire til syv pct. over de næste tre år. Her kan man selv vælge, hvad man ønsker at bruge den stigning på. Det kan være mere i lønningsposen, ekstra penge udbetalt til ferie, pension, seniorfridage eller for børnefamilier til barnets anden hele sygedag. Derudover får vores lærlinge nu pension, allerede fra de fylder 18 år, hvor det tidligere først har været, fra de fylder 20 år. Det er rigtig godt og gør en reel forskel den dag, de går på pension. Faktisk gør det en forskel på hele 102.000 kr. ekstra på pensionsopsparingen. Der bliver også taget ekstra hensyn til vores medlemmer, som er så uheldige at være langtidssygemeldte. Løn under sygdom hæves til 14 uger mod de tidligere ni uger. Det er rigtig godt og betyder, at man ikke bliver ramt hårdt på økonomien, når man i forvejen er af ramt af sygdom. Alt i alt er det et rigtig godt forlig, som også gør, at aftalt uddannelse bliver permanent, vores arbejdsmiljørepræsentanter får bedre mulighed for uddannelse, og forældreorloven udvides med tre uger ekstra til den anden forælder. Jeg vil derfor endnu en gang anbefale vores medlemmer at stemme ja. Samtidig vil jeg opfordre til, at man stemmer uanset, hvad man stemmer. Det viser opbakning til den danske model, som i mange år har sikret os arbejdspladser og velstand.

Danmark

Live: Topøkonom advarer mod at åbne økonomien for tidligt

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce