Annonce
Erhverv

Brimas opkøber 70 år gammel Horsens-virksomhed

Brimas A/S styres af brødrene Peter (t.v.) og Thomas Iversen, der sidder som henholdsvis produktionschef og administrerende direktør. Fra 1. juli har de overtaget Svend Hansen & Søn A/S for også at kunne tilbyde drejning og fræsning som en del af deres produktion. Arkivfoto
Smede- og maskinfabrikken Brimas A/S har i lang tid gået med tanker om at udvide produktionen med flere kompetencer og maskiner, og dem har de fundet hos Svend Hansen & Søn A/S, som de har overtaget fra 1. juli.

Horsens: I de seneste par år har den østjyske smede- og maskinfabrik Brimas A/S gået med tanker om at bygge en ekstra gren på virksomheden, så den ud over typisk smedearbejde som svejsning og laserskæring også kan tilbyde selv at producere dele, der er drejet og fræset.

Nu har ejerne gjort noget ved tankerne. Fra 1. juli har de overtaget maskinfabrikken Svend Hansen & Søn A/S, der holder til på Bodøvej i Horsens og i det hele taget har 70 år på bagen som virksomhed i Horsens.

- Tiden var for alvor kommet til, at det var nødvendigt for os at få den aktivitet hjem til os selv, så vi kan tilbyde det i eget hus. Det fylder en stor del i fremstillingen af de ting, vi laver, og der var for meget tab i kommunikationen ved at bruge underleverandører. Desuden har vi haft en række gode kunder, der har presset på, fordi de godt kunne tænke sig, at vi også kunne tilbyde det, fortæller Thomas Iversen, administrerende direktør i Brimas.

Annonce

Brimas A/S

  • Brimas A/S blev grundlagt i november 1998 under navnet Brdr. Iversen og med brødrene Iversen - henholdsvis Thomas og Peter - i spidsen. Adressen var Emil Møllers Gade 131 i Horsens.
  • Ideen med virksomheden var at fremstille rustfri stålbeslag til bådbranchen. Allerede inden for et år blev det udvidet til at være "underleverandørarbejde i rustfrit stål og aluminium til industrien i Horsens og omegn."
  • I 2001 rykkede virksomheden til Hvidtfeldtsvej 3 i Horsens, og fra 2007 har adressen været Satellitvej 10, også i Horsens. I 2008 skiftede de navn fra Brdr. Iversen rustfri stålteknik ApS til Brimas A/S.
  • Virksomheden beskæftiger i dag 50 medarbejdere og har produktionsfaciliteter på 5000 kvadratmeter.

Kilde: Brimas.dk

Tidligere ejere følger med

Virksomheden havde derfor to muligheder. Den ene var selv at starte fra bunden, og den anden var at opkøbe en veletableret virksomhed.

I forvejen havde man et godt samarbejde med de to nu tidligere ejere af Svend Hansen & Søn, Kim Due Jacobsen og Morten Vilmund Hansen, hvoraf den sidstnævnte er tredje generation i firmaet, og der havde derfor været en løbende dialog om muligheden for et opkøb.

- Det er en lille virksomhed, hvor vi primært overtager maskinerne, og så følger Kim og Morten også med. De er meget erfarne i deres fag og et par gode medarbejdere, så det er vi rigtig glade for, siger Thomas Iversen.

Svært som mindre virksomhed

Kim Due Jacobsen og Morten Vilmund Hansen var både ejere og eneste ansatte i Svend Hansen & Søn, så der afskediges ikke nogen i forbindelse med overtagelsen, og de to tilføjes til Brimas' medarbejderstab på 50 ansatte. Noget, de glæder sig til.

- Det bliver spændende at blive en del af en større virksomhed. Der stilles større og større krav til kvalitetsstyring, dokumentation og sporbarhed med videre. Det er svært som mindre virksomhed at opfylde alle de krav, der skal til som underleverandør, men det har Brimas ret godt styr på. Jeg glæder mig til at kunne rette fokus på fremstilling på vores cnc-fræse- og drejemaskiner, siger Kim Due Jacobsen i en pressemeddelelse.

Svend Hansen & Søn A/S

  • Svend Hansen & Søn er grundlagt i 1949 på Smedegade i Horsens.
  • Forretningsgrundlaget var dengang cykelsmed, men aktiviteterne blev udvidet og har gennem årene omfattet produktion af skoleinventar, værktøjsfremstilling, specialmaskiner og underleverandørarbejde som maskinfabrikfabrik i form af fræse-og drejearbejde.
  • 1. juli 2019 overtog Brimas A/S virksomheden, der op til salget var ledet af Kim Due Jacobsen og Morten Vilmund Hansen, hvoraf sidstnævnte er tredje generation af familien Hansen i virksomheden.
  • Svend Hansen & Søn havde adresse på Bodøvej 6, og her forbliver virksomheden også frem til slutningen af 2019, når aktiviteterne rykkes til Brimas' lokaler på Satellitvej 10.
  • De to nu tidligere ejere Kim Due Jacobsen og Morten Vilmund Hansen rykker med over i Brimas' medarbejderstab.

Kræver måske en udvidelse

Mens ejerskabet skiftede 1. juli, går der et stykke tid, inden Svend Hansen & Søn lukker i sin nuværende form og flytter fra Bodøvej til Satellitvej, hvor Brimas holder til. Forventningen er i slutningen af 2019. Det kan muligvis betyde, at der skal bygges til den nuværende virksomhed.

- Vi undersøger da tingene i øjeblikket. Vi har plads og en masse jord, vi kan udvide på, men vi har ikke tegnet noget endnu. Hvis tingene fortsætter som i øjeblikket, så er det bestemt en mulighed med hal nummer fire, siger administrerende direktør Thomas Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce