Annonce
Mærkedage

Bridgemester fra Vejle fylder 75 år: Han melder gerne rødt, ikke mindst når det gælder sproget

Hans Werge fylder 75 år. Arkivfoto: Mette Mørk
Nævn ordene bridge og Vejle, og mange mennesker vil sige navnet Hans Werge.
Annonce

Vejle: Hans Werge, Vejle, fylder 75 år mandag 20. januar.

Nævn ordene bridge og Vejle, og mange mennesker vil sige navnet Hans Werge.

Han har mere end 50 års virke som bridge-skribent i Vejle Amts Folkeblad bag sig.

Og det er en ærkevejlenser, der kan fejre fødselsdag. Han var søn af slagtermester Kaj Werge, der drev butik i Vejle i nogle år.

Hans Werge blev uddannet som journalist, men har også arbejdet som skolelærer. Og mange vil kende hans trang til at lære fra sig, eller i hvert fald lære andre, hvordan sproget nu engang er indrettet.

Som journalist Vibeke Kruse skrev for fem år siden ved 70-års fødselsdagen:

Dansklæreren med den røde rettepen lever altid i Hans Werge. Han er sprogrøgter om en hals, og det får journalister og offentlige myndigheder at mærke, hvis de ikke udtrykker sig sprogligt korrekt.

Derfor er det lidt af et paradoks, at han ikke er sproglig, men derimod matematisk student fra det, dengang hed Vejle Gymnasium.

- Det er måske mit livs fejltagelse, men dengang interesserede sprog mig ikke. Jeg var meget bedre og hurtigere til at regne, fortalte Hans Werge dengang til Vibeke Kruse.

Bridge har livet igennem stået hans hjerte nær, og det er blevet til mange mesterskaber ved turneringer i ind- og udland, ligesom Hans Werge har været særdeles aktiv som arrangør af bridgerejser.

Udover bridge har Hans Werge været en aktiv løber og stærkt engageret i atletiklivet.

Der er få, der kender Gud og hvermand i Vejle som Hans Werge. Derfor kan en spadseretur i byen godt tage lang tid, da han uundgåeligt støder ind i folk, han kender, og som lige skal have en anekdote med på vejen.

Og anekote-lageret synes uendeligt stort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce