Annonce
Udland

Brexitforkæmper kan få 1,3 millioner kroner grundet EU-farvel

Britiske EU-parlamentarikere - herunder brexit-forkæmper Nigel Farage - har ifølge mediet Politico krav på visse ydelser, selv om landet forlader EU. (Arkivfoto).

Nigel Farage og 72 andre britiske MEP'er har udsigt til et eftervederlag fra EU-Parlamentet efter brexit.

Når briterne siger farvel til EU 29. marts, er der udsigt til et klækkeligt eftervederlag til de 73 britiske medlemmer af EU-Parlamentet, blandt andre Nigel Farage.

Det skriver mediet Politico, der dækker europæisk politik.

Størrelsen af ydelsen afhænger af, hvor lang tid politikerne har været medlemmer af parlamentet.

De britiske parlamentarikere har ret til en ydelse på 8611,31 euro - eller 64.000 kroner - per år, de har været i parlamentet, om måneden før skat i op til to år.

Det betyder, at eksempelvis brexit-forkæmper Nigel Farage, der har været medlem af parlamentet siden 1999, kan gøre krav på 172.000 euro - svarende til knap 1,3 millioner kroner.

Det forudsætter dog, at han ikke påtager sig andet parlamentarisk arbejde i 20 måneder efter brexit.

De britiske politikere har ifølge Politico også ret til at få refunderet halvdelen af de såkaldte "blyantspenge" i tre måneder efter brexit.

"Blyantspenge" er et beløb, der er beregnet til at dække omkostninger til kontordrift, herunder telefoni og computerudstyr. Tillægget er i 2018 på 32.850 kroner per måned.

Det særlige ved tilskuddet er, at der ikke er krav om dokumentation for, hvordan pengene anvendes.

Oplysningerne stammer ifølge Politico fra et 22 sider langt dokument, som de britiske MEP'er har modtaget.

Det britiske Underhus stemmer tirsdag 15. januar om brexitaftalen, der fastlægger vilkårene for landets udtrædelse af EU.

Nigel Farage er blevet stærkt kritiseret oven på den britiske brexitafstemning. Ikke mindst da det stod klart, at han ikke havde nogle reelle forslag til, hvordan resultatet skulle implementeres i virkeligheden.

I stedet kritiserede han regeringen, der havde kæmpet imod brexit, for ikke at have en plan.

Han valgte få uger efter valget at træde tilbage som leder for Ukip og fra politisk arbejde i Storbritannien.

Nigel Farage er også kritiseret for, at han er blevet siddende i EU-Parlamentet, hvor han har haft et mandat siden 1999.

- Jeg er overrasket over, at du er her. Du kæmpede for brexit. Briterne har stemt for brexit. Hvorfor er du her?, sagde formand for EU-Kommissionen Jean-Claude Juncker, da Farage vendte tilbage til plenarsalen i EU-Parlamentet.

Nigel Farages periode i EU-Parlamentet udløber i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce