Annonce
Horsens

Brentford kan aldrig, når det gælder

Thomas Frank græmmede sig efter nederlaget til Fulham, men på den lange bane kan nederlaget være en fordel. Nu får han tid til at udvikle sit hold. De havde ikke haft en chance i Premier League. Foto: Scanpix
Thomas Franks mandskab fik tre matchbolde for at rykke op, men kiksede alle tre - et nederlag, der kan vise sig at være en fordel for klubben.
Annonce

London: Danskerklubben Brentford tabte 2-1 efter forlænget spilletid i den store oprykningsfinale om 1,4 milliard kroner mod Fulham.

Det var den tredje matchbold. Brentford tabte 1-0 ude mod Stoke og 2-1 hjemmemod Barnsley, og i tredje forsøg gik det galt igen.

Fulham har erfaring fra Premier League og har større chance for at forvandle holdet til et Premier League-hold.

Brentfords hold er meget langt fra Premier League-niveau med det fjerdelaveste budget i den næstbedste række.

Annonce

Spillerne græd

Brentfords spillere græd, da drømmen brast, men det kan vise sig at være en fordel for Thomas Frank og hans spillere. De var blevet Prügelknaben i den bedste række, og det kunne koste Thomas Frank jobbet, som det er sket for mange oprykkere-trænere.

I stedet får Thomas Frank nu mulighed for at udvikle holdet yderligere. Efter 116 år flytter Brentford nu til et nyt stadion. De forlader Griffin Park. Det vil løfte klubben yderligere og give dem mulighed for at bygge videre på den flotte sæson de har haft.

Annonce

Dalsgaard scorede

Fulham scorede direkte på frispark fra 50 meter til 1-0 ved Joe Bryan i den forlængede spilletid, og Fulham kom også foran 2-0 i det 117. minut, igen ved Joe Bryan, der kun havde lavet ét mål i hele sæsonen.

Henrik Dalsgaard reducerede på hovedstød til 2-1. Det skete i næstsidste minut og var alt for sent til at skabe spænding om udfaldet. Det var som i landskampen i Schweiz, da Danmark hentede schweizernes 3-0 føring, og Dalsgaard udlignede.

Henrik Dalsgaard, Christian Nørgaard og Michael Jensen var med fra starten, Emiliano Marcondes kom ind.

For Thomas Frank og Brian Riemer, den gamle trænerduo hos Hvidovres U19-hold, der er genskabt i Brentford, og sportsdirektør Rasmus Ankersen var det en kikser.

Mads Bech fra Horsens var ikke med. Han har været udlejet til Wimbledon i denne sæson.

Finalen var en dårlig fodboldkamp stort set uden chancer, indtil Fulham gik amok med det vanvittige langskudsmål.

Annonce

Hvad med pengene?

Brentford viste på intet tidspunkt klasse til Premier League, og Fulham kan også se frem til en tilværelse som bundhold, medmindre de 1,4 milliard bliver brugt til væsentlige forstærkninger.

Brentford har taget et kvantespring i engelsk fodbold, siden Matthew Benham kom til i 2014 og ansatte Rasmus Ankersen i 2015.

Lasse Vibe og Andreas Bjelland har været med undervejs, inden de forlod klubben.

Scott Parker er ny manager i Fulham. Han er en ung manager i Premier League, og han vandt duellen med Thomas Frank på Wembley.

Fulham var bedst i første halvleg, selv om det ikke blev til de helt store chancer, og selv om Brentford kom fint igen efter pausen, var det et lucky punch fra Joe Bryan, der afgjorde det hele.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Tirsdagens corona-tal: Høje smittetal i Aarhus og Odder vækker bekymring i Horsens Kommune

Annonce