Annonce
Indland

Bred politisk aftale sender millioner til hjemløse og ældre

I alt 760 millioner kroner bliver nu fordelt til en række sociale formål, skriver ministerium.
Annonce

Folketinget er fortsat i gang med at fordele milliarderne fra den lukkede satspulje. Tirsdag er der indgået en aftale for 760 millioner kroner, der skal gå til blandt andet udsatte børn, handicappede og ældre.

Det skriver Social- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

- Med aftalen løfter vi hele socialområdet med nye initiativer. Jeg er særlig glad for, at vi får sat fokus på at give udsatte børn en stærkere stemme i sociale sager med et nyt center for børneinddragelse.

- Det ligger mig også meget på sinde, at pårørende til mennesker med handicap får bedre hjælp, skriver Social- og Indenrigsminister Astrid Krag i meddelelsen.

Pengene er del af det, der nu hedder den sociale reserve. Den er kommet, efter at satspuljen sidste år blev nedlagt. Satspuljen var en pulje, hvor overskud fra en lavere regulering af overførselsindkomster blev lagt i en pulje.

Den pulje uddelte så penge hvert år. Men systemet var bøvlet og uigennemsigtigt for modtagerne, der ikke havde stabilitet i sine tilskud. Samtidigt var der politisk modstand mod, at pengene grundlæggende kom fra de svageste i samfundet. Derfor blev den nedlagt.

Med dagens aftale er der altså afsat 760 millioner kroner over fire år til en lang række projekter. Ifølge pressemeddelelsen tæller de blandt andet hjælp til pårørende til handicappede, en forlængelse af det sociale frikort, indsats mod vold i nære relationer, flere veteraner i arbejde og styrket kontrol på ældreområdet.

- Det har været helt afgørende for Dansk Folkeparti, at kvaliteten på ældreområdet løftes, og med denne aftale tager vi et skridt den rigtige retning.

- Der bliver på Dansk Folkepartis foranledning sat et større millionbeløb af til et nyt rejsehold, som sætter ind, når eksempelvis et plejehjem får et påbud af Ældretilsynet, skriver Dansk Folkepartis socialordfører Karina Adsbøl i en kommentar.

Partierne bag aftalen er regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet og Liberal Alliance.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
HH Elite

Danskerne overraskede alt og alle

Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce