Annonce
Læserbrev

'Brattegatkoens" velsignelser': Broens eneste formål er at få alt centreret i vor yderst decentralt beliggende hovedstad

Kære fællesudvalg, se at komme i skred, og prøv at få kommunen med! Man skal tage initiativet, når situationen kræver det, og f.eks. søge at samordne bromodstanden mellem ligesindede her, på Samsø, Røsnæs m.v.

Læserbrev: Maj-Britt Schak Jørgensens indlæg (læserbrevet "Det er på tide, at vi begynder at interessere os for Kattegatforbindelsen", red.) om en evt. Kattegatbro (alle gode magter forbyde den!) kommer ikke en dag for tidligt!

Hvad skal vi dog med den?

Skal vejen eventuelt gå gennem Brattingsborgs hovedbygning, for så er navnet Brattegatkoen da velplaceret!?

Broens eneste formål er at få alt centreret i vor yderst decentralt beliggende hovedstad.

Altid tales der om, hvor hurtigt aalborgensere og nordjyder i det hele taget kan komme til København via broen. Aldrig et kvæk om, hvor hurtigt københavnere kan komme til Aalborg - som sandsynligvis heller ikke interesserer dem (!)

Fra Aarhus går der en havneflyver til Københavns Havn, og hvis tiden er så vigtig oppe nordpå, står det Aalborg frit for at arrangere noget lignende.

Her i Odder burde dels kommunen, dels især sommerhusejernes paraplyorganisation Odderkystens Fællesudvalg komme i omdrejninger.

Skulle dette overflødige broprojekt nyde fremme, vil det i den grad påvirke Odders ry som turistcentrum - og som Maj-Britt Schak Jørgensen også skriver: som boligområde/bopælskommune - til sommer- eller helårsbrug.

Jeg havde den ære at være formand for nævnte fællesudvalg i årene 1994-98, til jeg solgte mit sommerhus, og min hensigt med udvalget var at gøre det til en handlende organisation, eventuelt i samarbejde med ligesindede, noget, jeg som formand for grundejerforeningen Kysing Næs Nord siden 1989 og dermed repræsentantskabsmedlem af fællesudvalget havde savnet noget så aldeles.

Og jeg har endnu i dag en lille fornemmelse af, at indstillingen og attituden blev bemærket i medlemskredsen, senest i forbindelse med at få forpurret en udefra kommende og lokalt yderst uønsket vindmølleplacering i grundejerforeningen Dyngby Lyngs område.

Det var en beskeden start, men fire år er også kun en beskeden del af historiens gang.

Det overflødige Kattegatprojekt er en helt anden snak, og dets påvirkning af området vil være mange gange skadeligere på både kort og langt sigt.

Hvorfor katten skal sommer- og andre boligejere i Odder eksproprieres fra hus og hjem alene til fordel for København?

København er trods sin selvforståelse meget langtfra identisk med det almenvel, grundlovens ekspropriationsbestemmelser taler om.

Kære fællesudvalg, se at komme i skred, og prøv at få kommunen med!

Man skal tage initiativet, når situationen kræver det, og f.eks. søge at samordne bromodstanden mellem ligesindede her, på Samsø, Røsnæs m.v.

Det er en stor, vigtig, tværgående opgave, men nogen skal jo løse den, og det kan lige så godt være de stedkendte.

Frisk mod!

Uffe Lindum. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Odder

God morgen - skal vi danse tango?

Annonce