Annonce
112

Brandvæsnet måtte tilkaldes: Ejendom udsat for gasudslip efter forglemmelse

Torsdag eftermiddag måtte brandvæsnet tilkaldes til gasudslip i en bygning i Stensballe. Foto: Scanpix/Kim Haugaard

Horsens: Brandvæsnet måtte tilkaldes, da en ejendom i Stensballe torsdag eftermiddag var udsat for et gasudslip.

Alle personer var kommet ud af bygningen, da beredskabet nåede frem, og ingen kom til skade ved udslippet.

Flere husstande i Stensballe er i øjeblikket ved at få udskiftet naturgas med fjernvarme, og det var i den forbindelse, at der torsdag omkring klokken 15.30 fandt et gasudslip sted på Stensballe Strandvej.

Her havde en arbejder glemt at slukke for gassen, inden denne savede et gasrør over, og det betød, at der sivede gas ud i bygningen. En tekniker, der var på stedet og kunne måle koncentrationen af gas indendøre, konstaterede herefter, at koncentrationen var så høj, at brandvæsnet skulle tilkaldes.

- Gasudslip er ikke ufarligt, for gas kan antændes, bare der er en lille gnist, siger Lars Bønding, indsatsleder ved Sydøstjyllands Brandvæsen, der registrerede, at alle beboere var kommet ud af ejendommen, da brandvæsnet nåede frem til stedet.

- Herefter gik vi forsigtigt frem, fik slukket for strømmen og luftet godt ud. Det var udramatisk i denne sammenhæng, men det er godt at hejse flaget for, at gas ikke er ufarligt, siger indsatslederen.

Efter en halv time havde brandvæsnet tømt bygningen for gas, så beboerne atter kunne komme indendøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce