Annonce
112

Brandvæsnet måtte tilkaldes: Ejendom udsat for gasudslip efter forglemmelse

Torsdag eftermiddag måtte brandvæsnet tilkaldes til gasudslip i en bygning i Stensballe. Foto: Scanpix/Kim Haugaard

Horsens: Brandvæsnet måtte tilkaldes, da en ejendom i Stensballe torsdag eftermiddag var udsat for et gasudslip.

Alle personer var kommet ud af bygningen, da beredskabet nåede frem, og ingen kom til skade ved udslippet.

Flere husstande i Stensballe er i øjeblikket ved at få udskiftet naturgas med fjernvarme, og det var i den forbindelse, at der torsdag omkring klokken 15.30 fandt et gasudslip sted på Stensballe Strandvej.

Her havde en arbejder glemt at slukke for gassen, inden denne savede et gasrør over, og det betød, at der sivede gas ud i bygningen. En tekniker, der var på stedet og kunne måle koncentrationen af gas indendøre, konstaterede herefter, at koncentrationen var så høj, at brandvæsnet skulle tilkaldes.

- Gasudslip er ikke ufarligt, for gas kan antændes, bare der er en lille gnist, siger Lars Bønding, indsatsleder ved Sydøstjyllands Brandvæsen, der registrerede, at alle beboere var kommet ud af ejendommen, da brandvæsnet nåede frem til stedet.

- Herefter gik vi forsigtigt frem, fik slukket for strømmen og luftet godt ud. Det var udramatisk i denne sammenhæng, men det er godt at hejse flaget for, at gas ikke er ufarligt, siger indsatslederen.

Efter en halv time havde brandvæsnet tømt bygningen for gas, så beboerne atter kunne komme indendøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Horsens

Ny café slår dørene op i Horsens

Annonce