Annonce
Horsens

Høj risiko for brand: Drop ukrudtsbrænderen i weekenden

Det er godt tørt i naturen, og derfor råder Sydøstjyllands Brandvæsen til, at man helt dropper ukrudsbrænderen i den kommende weekend. Arkivfoto
Risikoen for brand er høj i Horsens Kommune, og i Søvind-området er det særlig slemt, viser Beredskabsstyrelsens brandfareindeks. Derfor råder Sydøstjyllands Brandvæsen til, at borgerne tænker sig godt om.
Annonce

Horsens: Det er en rigtig god ide at holde sig langt væk fra ukrudtsbrænderen i den kommende weekend.

Det varme vejr har gjort naturen godt tør, og lige nu viser Beredskabsstyrelsens brandfareindeks, at risikoen for brand i Horsens Kommune er høj. I Søvind-området ligger indekset på "særlig høj", fremgår det af hjemmesiden brandfare.dk, hvor borgerne kan orientere sig og få gode råd.

Når risikoen for brand er ekstra høj i Søvind, skyldes det formentlig mere vind, der tørrer vegationen endnu mere, vurderer viceberedskabsinspektør Aqqaluk Petersen, Sydøstjyllands Brandvæsen.

Han råder til ekstra forsigtighed hos borgerne i hele kommunen i weekenden, hvor det gode vejr frister til udendørsaktiviteter.

- Siden 21. juli har vi haft fire brande, der startede med en ukrudtsbrænder. Det viser, hvor tørt det er, og hvor farlige de er at bruge. Vi tilskynder til, at man lade være med at bruge dem i weekenden. Det er ikke værd at få besøg af os, man skal tænke sig virkelig godt om, siger Aqqaluk Petersen.

Gode råd til at undgå brand

  • Brug dertil indrettede pladser, hvis du skal tænde bål eller grille.
  • Hold afstand til bevoksning.
  • Efterlad aldrig et bål eller en grill, der ikke er slukket helt.
  • Tænd aldrig bål eller grill, hvis det blæser meget eller er meget tørt.
  • Hav altid vand i nærheden, når du tænder bål eller griller.
  • Smid ikke cigaretskodder og lignende i naturen.
  • Ring 112, hvis uheldet alligevel er ude.
  • Læs mere på www.brandfare.dk, hvor du også kan holde dig orienteret om brandfareindekset i din kommune.
Annonce

Få markbrande

Tre af de fire brande antændt af en ukrudtsbrænder var i Horsens Kommune, senest var det et skur på Bjerrevej, der onsdag blev voldsomt brandskadet. Den fjerde var brand i en garage i Juelsminde.

Selvom der er høj risiko for brande, er et egentlig afbrændingsforbud dog ikke på tale lige nu, fortsætter viceberedskabsinspektøren.

- Vi er ikke tæt på endnu, men vi holder øje med det hver dag og vurderer, om der begynder at opstå brande i forbindelse med uforsigtighed, f.eks. ved bål. Det er en løbende proces, som vi drøfter dagligt.

Sidste år havde brandfolkene ikke mindst travlt med at slukke markbrande, men indtil videre er Sydøstjyllands Brandvæsen "kun" rykket ud til to markbrande i denne måned; en i Klakring 18. juli og en på Højballevej mellem Serridslev og Gedved 19. juli. Begge brande var høst-relaterede.

- Men der er risiko for, at der kommer flere markbrande, når høsten går ordentlig ind. I forhold til sidste år er der dog mere fugt i jorden. Afgrøderne er mere grønne. Grunden til de mange markbrande sidste år var, at den langvarige tørke betød, at der ingen fugt var i afgrøderne. Det giver en meget større risiko for brand, forklarer Aqqaluk Petersen.

Annonce

Hold øje

Han anbefaler borgerne at gå ind på beredskabsstyrelsens nye hjemmeside www.brandfare.dk.

Her kan man holde sig orienteret om brandfareindekset i kommunen og få en række gode råd til at undgå at starte en brand.

- Vi kan se, at flere og flere civile begynder at orientere sig på hjemmesiden, og det er super positivt, lyder det fra viceberedskabsinspektøren, der maner til fortsat forsigtighed - også selvom DMI varsler regnvejr inden for den kommende tid.

- Med hensyn til brandfareindekset kan regnen hjælpe kortvarigt. Men vegationen kan tørre meget hurtigt igen, så man skal stadig tænke sig om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce