Annonce
Odder

Brandvæsen søger frivillige

Frivillige til madlavning ved de store brandopgaver er en vigtig funktion, som frivillige tager sig af. PR foto

Østjyllands Brandvæsen søger frivillige til stationerne i Skanderborg og Odder.

Odder: Østjyllands Brandvæsen har 140 aktive frivillige i Skanderborg, Odder og Aarhus. Men lige nu er der gang i et generationsskifte, så man løbende kan holde styrken skarp og robust. Derfor søger Østjyllands Brandvæsen nye frivillige i Skanderborg og Odder.

Der er brug for frivillige over en bred front: Både til rednings- og klimaopgaver, forplejning og førstehjælp.

- De frivillige står ikke i forreste linje, men de er meget vigtige for vores samlede indsats. De medvirker til, at vi kan frigive mandskab til at klare det daglige beredskab. Og brandmænd har eksempelvis stor glæde af frivillige, der laver god mad til dem. Der er kæmpe forskel på at få en kold McDonalds-burger og at få et godt varmt måltid, når du er på indsats i mange timer i træk, siger Jesper Hansen i en pressemeddelelse.

Han er beredskabsinspektør hos Østjyllands Brandvæsen. Sammen med Beredskabsforbundet står han bag en hvervekampagne i september og oktober, som gerne skulle skaffe cirka 20 nye frivillige til Østjyllands Brandvæsen.

Annonce
Brandvæsnet har brug for frivillige til mange forskellige opgaver. PR foto

Ren straffeattest

Brandvæsenet tilbyder de frivillige uddannelse og oplæring, en meningsfuld fritid og godt kammeratskab. Alle slags mennesker er velkomne som frivillige, selv om alder og fysik kan sætte begrænsninger for, hvilke tjenestegrene man kan fungere i.

For at blive frivillig kræves en ren straffeattest og ren børneattest. Desuden skal man være psykisk robust og have en god fysik. Man skal også være fyldt 18 år.

Østjyllands Brandvæsen inviterer mandag 8. oktober kl. 19 interesserede til infomøde på stationerne på Vestergade 131 i Skanderborg og Rådhusgade 38 i Odder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce