Annonce
Horsens

Brandvæsen om Fakkegrav-brand: Tæt på at alle bygninger brændte

Annonce

Havde det blæst en smule mere natten til lørdag, hvor restaurationsbygningen på det tidligere Fakkegrav Badehotel ved Stouby gik op i røg, ville de øvrige bygninger på stedet sandsynligvis også være brændt.

Læs: Voldsom brand i nedlagt, kendt badehotel

Det vurderer indsatsleder Henning Damsgård.

Han arbejdede hele lørdag på efterslukning af den brændte restaurationsbygning, og i dagslyset kunne han se at tagrenderne på de øvrige bygninger, der ligger ganske tæt på brandtomten, var smeltede.

1800 liter vand i minuttet

- Det eneste vi kunne gøre, da vi kom herned var at forsøge at beskytte de to øvrige bygninger. Vi tilkaldte ekstra tankvogne fra Horsens og Vejle, for at have vand nok. Da det gik højest var vi tyve mand hernede og vi sprøjtede 1800 liter vand på i minuttet, fortæller indsatslederen fra Hedensted Brandvæsen.

På trods af de ekstra tankvogne var det svært at holde vandforsyningen oppe og brandfolkene blev nødt til at pumpe vand fra Vejle Fjord, selvom de ikke var meget for at få saltvand i pumperne.

Slukningsarbejdet foregik over flere timer og lørdag morgen blev den øverste etage af bygningen væltet, da der var nedstyrtningsfare. Efterfølgende blev også murbrokkerne i bygningens kælder fjernet, da det lå og ulmede.

Billeder: Brandfolk har styr på ulmende, nedbrændt badehotel

Det er i øvrigt ikke første gang, der er storbrand i området ved Fakkegrav. I november 2010 brændte stuntmanden og motocross-køreren Erik W. Petersens millionvilla på Fakkegravsvej ned til grunden.

Læs: Kendt racer havde netop købt nedbrændt million-villa

Han var i gang med at renovere huset, han netop havde købt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce