Annonce
Horsens

Brandvæsen om Fakkegrav-brand: Tæt på at alle bygninger brændte

Havde det blæst en smule mere natten til lørdag, hvor restaurationsbygningen på det tidligere Fakkegrav Badehotel ved Stouby gik op i røg, ville de øvrige bygninger på stedet sandsynligvis også være brændt.

Læs: Voldsom brand i nedlagt, kendt badehotel

Det vurderer indsatsleder Henning Damsgård.

Han arbejdede hele lørdag på efterslukning af den brændte restaurationsbygning, og i dagslyset kunne han se at tagrenderne på de øvrige bygninger, der ligger ganske tæt på brandtomten, var smeltede.

1800 liter vand i minuttet

- Det eneste vi kunne gøre, da vi kom herned var at forsøge at beskytte de to øvrige bygninger. Vi tilkaldte ekstra tankvogne fra Horsens og Vejle, for at have vand nok. Da det gik højest var vi tyve mand hernede og vi sprøjtede 1800 liter vand på i minuttet, fortæller indsatslederen fra Hedensted Brandvæsen.

På trods af de ekstra tankvogne var det svært at holde vandforsyningen oppe og brandfolkene blev nødt til at pumpe vand fra Vejle Fjord, selvom de ikke var meget for at få saltvand i pumperne.

Slukningsarbejdet foregik over flere timer og lørdag morgen blev den øverste etage af bygningen væltet, da der var nedstyrtningsfare. Efterfølgende blev også murbrokkerne i bygningens kælder fjernet, da det lå og ulmede.

Billeder: Brandfolk har styr på ulmende, nedbrændt badehotel

Det er i øvrigt ikke første gang, der er storbrand i området ved Fakkegrav. I november 2010 brændte stuntmanden og motocross-køreren Erik W. Petersens millionvilla på Fakkegravsvej ned til grunden.

Læs: Kendt racer havde netop købt nedbrændt million-villa

Han var i gang med at renovere huset, han netop havde købt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Tre broprojekter kæmper om politikernes gunst

En bro fra Kalundborg til Hou over Samsø? En ny Lillebæltsbro, enten ved siden af den gamle eller måske som en forbindelse fra Bogense til Juelsminde? Eller hvad med en bro fra Faaborg på Fyn til Als? Visionerne om nye broer, der kan forbinde Vest- og Østdanmark er mange. Og for mange til, at de alle kan blive til virkelighed. Groft sagt er der tre store bro-ønsker: en Kattegatbro, en ny Lillebæltsbro og en Als-Fyn-forbindelse. To af dem kan komme til at sætte meget markante aftryk i Østjylland. De seneste dage har regionsrådsformand i Syddanmark Stephanie Lose (V) gjort sig til talsmand for, at der er brug for en samlet analyse af de tre bro-ønsker. Det er såmænd ikke første gang, hun ytrer den holdning. Det gjorde hun også i efteråret. Men det gør ikke hendes budskab mindre vigtigt eller aktuelt. Det er sindssygt vigtigt, at politikerne på Christiansborg får en analyse, der tager højde for alle tre broprojekter. For ”det kan ikke undgås, at de påvirker hinanden. Det er store projekter, og derfor giver det mening at se det i en sammenhæng,” som Stephanie Lose siger. Og uden en samlet analyse er det yderst svært at gennemskue, hvad der er den bedste løsning. Der er så mange ting, der skal tages i betragtning: nuværende og fremtidige trafikbehov, hensyn til miljøet, påvirkning af natur og boligområder, økonomi, holdbarhed osv. Samtidig er der meget stærke interessegrupper, der - oftest funderet i en geografisk tilknytning - arbejder ihærdigt for én bestemt løsning. Ud fra devisen, at det handler om at råbe op, hvis man vil have indflydelse. Det er godt og demokratisk, men de, der skal træffe beslutningen, har brug for at blive klædt på til at kunne se mere end de forskellige lokale behov for en bro. De skal have et overblik. Umiddelbart synes jeg, at en ny Kattegatforbindelse lyder attraktiv. Men det vil blive en meget dyr bro, så kan vi for de samme eller færre penge få en anden trafikal løsning, der er bedre? Jeg ved det ikke. Men det skal politikerne helst vide, inden de skal beslutte sig. Så kom med den analyse.

Erhverv

Farvel til et stykke dansk industrihistorie: Kommunens største virksomhed skifter navnet ud efter 140 år

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];