Annonce
Ikast-Brande

Brandsikkerheden på plejecentrene opgraderes

Kommunens plejecentre - her Østervang i Klovborg - skal have opgraderet brandsikkerheden. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Ikast/Brande: Byrådet har besluttet at bruge 350.000 kroner på nye branddøre på kommunens plejecentre.

Baggrunden er en anbefaling fra Brand & Redning MidtVest om at ”optimere den røgmæssige opdeling af flugtveje”, som det formuleres i sagsbeskrivelsen.

Anbefalingen kommer i på baggrund af en meget omtalt brand på et plejehjem i Allingåbro ved Randers i august 2018, som endte med at koste tre beboere livet. I forlængelse af den skæbnesvangre brand har Transport-, bygnings- og boligministeriet fået undersøgt brandsikkerheden i samtlige landets kommunale plejeboliger, og i den forbindelse er også plejecentrene i Ikast-Brande blevet gennemgået for ulovligheder og uhensigtsmæssigheder.

Gennemgangen bragte ingen ulovlige forhold for dagen. Alligevel har man politisk besluttet at opgradere brandsikkerheden.

Det bliver imidlertid ikke helt så dyrt som frygtet: Teknik- og stabsdirektør Kenneth Jensen havde på vegne af sin forvaltning bedt om en bevilling på 1.170.000 kroner til formålet, men en fornyet gennemgang af projektmaterialet har godtgjort, at opgraderingen kan klares for 350.000 kroner, et beløb et enigt byråd valgte at bevilge på det sidste byrådsmøde inden sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce