Annonce
Ikast-Brande

Brande-maleriet fandt hjem

Ann Overgaard (t.v.) ses her sammen med Dina Blomstrand, Jytte Gottlieb og kunstneren bag Brande-maleriet 2017, Kirsten Boldt. Foto: Mikael Lund

Brande: Brande-maleriet anno 2017 har nu fundet et blivende hjem. Køberen er Ann Overgaard, der allerede har besluttet, hvor det tredelte maleri skal ophænges i hendes butik, Nyt Syn.

Kunstneren bag maleriet er Kirsten Boldt, som faktisk allerede havde malet to tredjedele af motivet, da hun fik opfordringen fra Dina Blomstrand om at stå for det sjette Brande-maleri i rækken.

Indtægterne fra salget er gået til gavlmaleriforeningen Muren, helt specifikt til fremstillingen af bogen om "Murens mænd", der udkommer senere på året for at markere 50-året for de første gavlmalerier.

Foreningens formand, forhenværende turistchef Jytte Gotlieb, var da også mødt op til overrækkelsen for at takke både kunstner, køber og initiativtager for støtten.

Opgaven med at fremstille Brande-maleriet vol. 7 er i øvrigt lagt i hænderne på en anden lokal kunstner, Erik Midtgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce