Annonce
Ikast-Brande

Brande Kunstskole og poesihave indviet

Borgmester Ib Lauritsen (V) indviede Brande Kunstskole. Foto: Mikael Lund
Der var dobbeltindvielse i Brande i weekenden. Og mange skulle takkes.

Brande: Der var mange, der skulle takkes, da Brande Kunstskole og Brande Poesihave lørdag blev indviet.

Faktisk så mange, at borgmester Ib Lauritsen med sine egne ord var helt nervøs for, at Dina Blomstrand, som holdt velkomst- og takketalen, skulle takke helt over.

Det gjorde hun nu ikke, men der var ganske rigtigt mange, der skulle takkes for deres bidrag til, at Brande Kunstskole nu er en realitet. Både personer, der har bidraget med frivillig arbejdskraft, og virksomheder og fonde, der har bidraget økonomisk.

Annonce

Kunstskolen var imidlertid ikke det eneste, der skulle indvis i det fine sensommervejr. Også Brande Poesihave blev indviet officielt; den del var overladt til sognepræst Arne Holst-Larsen, som forsøgte at analysere sig igennem de mange måder, man kan tolke Britta Egebjergs landart-værk på.

I løbet af ugen op til indvielsen havde hun på skrænten ud mod Brandlundvej skrevet teksten ”Du går igennem mig” med marksten, men sætningen med de mange tolkningsmuligheder - eller lag om man vil – står ikke længere alene i poesihaven, som angiveligt er Danmarks første af sin slags.

Første beboere i poesihaven

Her er der indtil videre ”vildt med vilje”, men træskulptøren Save-Niels alias Niels Ejnar Petersen fra Brædstrup sørgede bevæbnet med sin motorsav for, at haven i dagens løb fik sine første indbyggere: En svane med sin unge – måske ”den grimme ælling?”

Save-Niels kreerede en svane med unge. Foto: Mikael Lund


Arne Holst-Larsen dvælede også lidt ved den bunke sten, Britta Egebjerg havde efterladt i nærheden af det færdige værk – ikke ved en forglemmelse eller som et ”reservedelslager”, men som en form for stele, en markør der fortæller, at her er noget at være opmærksom på.

Kunstneren selv, der også er medinitiativtager til etableringen af kunstskolen, forklarede, at værket netop indbyder til refleksion og fortalte, at det havde været en helt speciel oplevelse at udøve sin kunst lige ved siden af det, hun betegnede som ”min barndoms have”.

Annonce

”Det stopper jo aldrig”

Ib Lauritsen understregede i sin indvielsestale, at alle frivillige initiativer er velkomne i Ikast-Brande.

– Det er dem, der starter noget op, der gør en forskel, lød det fra borgmesteren for en kommune, der med hans ord har masser af kunst og kultur, men ingen egentlige flagskibe.

- Det er de frivillige kræfter, der bærer det, påpegede han og nævnte Brandes årlige street art-festival som eksempel på noget tilsvarende.

- Man skal aldrig stå i vejen for initiativet – man skal hylde det, pointerede borgmesteren, som - inden han udbragte et trefoldigt leve for kunstskolen – direkte henvendt til Dina Blomstrand med et stort smil konstaterede, at ”det stopper jo aldrig med jer – når I er i mål, starter i bare på noget nyt!”

Tiden må vise, om han har ret i sin antagelse, men Brande Kunstskole har i hvert fald fået en flot modtagelse. Flere hold er således allerede fuldtegnet, bl.a. et par af keramikholdene, der har Gitte Aaskov som underviser.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Porte, sten, diger, lave klitter og sandmotor: Her er forslagene til at sikre Juelsminde mod oversvømmelse

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Erhverv For abonnenter

164-årigt industrifirma går tilbage til historisk navn og opruster: Vi vokser så voldsomt, at vi skal bruge 20 nye

Horsens

Bowlingspil endte i slagsmål og ung mand kaldte betjente for hunde: Politiet blev kaldt ud i Horsens' natteliv

Erhverv

Martin har været mekaniker i 10 år: De svære fejl løser han derhjemme om aftenen

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Horsens For abonnenter

252 stemmer og en mistet plads i byrådet får ikke Anni Jakobsen til at give op: Jeg prøver igen om fire år

Horsens

Se video: Anne blev overrasket af sin kollega: Du gør det værd for os alle sammen at stå op og gå på arbejde

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens

19-årige David Kruse dominerede på midtbanen, da AC Horsens slog de nærmeste konkurrenter: Nu jagter han flere chancer i Jens Berthel Askous startopstilling

Horsens For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Horsens

Fire biler endte lørdag morgen i grøften: Politiet advarer trafikanter mod uopmærksomhed

Annonce