Annonce
Ikast-Brande

Brande Hallerne har store byggeplaner

Sådan forestiller arkitekterne sig, at den nye bygning kommer til at tage sig ud. - Det er ikke vores hus, det er Brande-borgernes hus, understreger centerchef Ole Madsen. Tegning: GPP Arkitekter/Brande Hallerne
"Brandes Hus" bliver titlen på en planlagt tilbygning til Brande Hallerne.
Annonce

Brande: Det moderne forsamlingshus – ”Brandes Hus” – er visionen for en tilbygning til Brande Hallerne, der skal fungere som en sammenkobling den nye skole, Artium, som for øjeblikket er under opførelse i Centerparken. Skal visionerne blive til virkelighed, kræver det et tocifret millionbeløb.

”Brandes Hus” skal både fungere som det fysiske bindeled mellem hallerne og Artium, og som det sociale bindeled mellem byens borgere på tværs af interesser, nationalitet, alder og levevilkår. Tilbygningen, som skal placeres i hjørnet mellem svømmehallen og Hal C, hvor der i dag er petanque-bane, skal være på 900 kvadratmeter med en førstesal på cirka 350 kvadratmeter. Prisen for hele herligheden ligger i omegnen af 15-18 millioner kroner.

- Vi går efter ”limousinen”, forklarer centerchef Ole Madsen, som stort set siden sin tiltrædelse i december 2018 har været involveret i planerne om en sammenbygning med den kommende nye skole. Det samme har hallernes bestyrelse, som har entreret med en erfaren fundraiser, for at skabe det økonomiske fundament for udvidelsen.

Brande Hallerne stiller selv med 1 million kroner, og Ikast-Brande Kommune har givet tilsagn om en halv mio., så der er et stykke vej endnu, før man er i mål med finansieringen. Her håber bestyrelsen blandt andet på RealDania som medspiller.

- Det bliver et helt unikt center, når det her er færdigt, påpeger bestyrelsesmedlem og sekretær Lennart Poulsgaard. Ideen med projektet er at samle alle aktiviteter under et tag, at skabe liv og sammenhold og husly for den snes foreninger, der blev hjemløse i forbindelse med nedrivningen af biblioteket.

- Det bliver det fedeste hænge ud-sted for både unge og ældre. Det skal være så fleksibelt, at alle kan bruge det, uddyber han.

Preben Christensen (t.v.), Lennart Poulsgaard og centerchef Ole Madsen (t.h.) ses her på petanque-banen, der – hvis planerne bliver til virkelighed – må vige for at gøre plads til et nyt køkken- og café-område i forbindelse med svømmecenteret. Foto: Mikael Lund
Annonce

Billigt sluppet

Forhenværende borgmester Preben Christensen, der nu er formand for Brande City, har masser af erfaring med at indsamle millioner af kroner til renoveringen af Remisen.

- Vi håber, at det her vil lykkes, siger han og giver udtryk for, at Brande City bakker 100 % op om projektet. Han mener ikke, at byggeplanerne kolliderer med Brande Citys planer om at skabe mere liv i midtbyen, planer som skulle have været præsenteret på foreningens aflyste generalforsamling sidst i marts – snarere tvært imod. Og så har han en forventning om, at Ikast-Brande Kommune – selvom der er afsat 200 mio. til skolebyggeriet – finder flere penge til Brande Hallernes byggeplaner.

- Jeg synes, det er lidt billigt sluppet, siger han om den halve million, der indtil videre er blevet bevilget.

- Intentionen er kanongod, roser Brande City-formanden og peger på, at Hjertet i Ikast fungerer rigtig godt. - Vi vil gerne ha’ noget, der fungerer ligeså godt. Det er noget af det, der skaber liv i byen. Lad os få det samlet – ikke som nu, hvor det er spredt over hele byen. Det er nu, det skal gøres, fastslår han. Hverken han eller Ole Madsen frygter, at udvidelsesplanerne vil koste eksempelvis Dok Arends (det gamle sygehus) kunder i butikken.

- Jeg tror, der er plads til det hele, siger Preben Christensen, mens Ole Madsen lægger op til et tættere samarbejde med de øvrige aktører – samlet står man med et stærkere tilbud.- Alt hvad vi kan holde i Brande, skal vi holde i Brande, fastslår han.

- Brande er ved at være god til at snakke sammen. Kan vi i fællesskab løse det, så kommer vi til at stå stærkt, pointerer Preben Christensen.

Også samarbejdet med Præstelundskolen har gennem hele forløbet været velfungerende, understreger Ole Madsen. Blandt andet har skolens ældste elever siden sommerferien kunnet købe deres frokost i hallernes cafeteria, og hallerne er også i spil i forbindelse med genåbningen for de ældste elever. Både han og bestyrelsen er helt på det rene med, at pengene skal findes forholdsvis hurtigt – helst inden årets udgang. Når man det ikke inden da, kan man ikke nå at koble sig på det igangværende byggeri, og så vil projektet blive markant dyrere, understreger Lennart Poulsgaard.

Det er imidlertid ikke den eneste investering, der lurer i horisonten: Hallernes p-plads på den modsatte side af Ågade står foran en markant udvidelse, og her er man ved at få en ny pris hjem. Planen er at udvide p-pladsen med 2500 kvadratmeter, hvilket skulle give ca. 170 ekstra p-pladser, og det skulle kunne nås i løbet af sommeren.

Til gengæld har der været stille i selve hallerne de seneste par måneder – meget stille. På en normal dag plejer hallerne at have op imod 2000 besøgende, og Brande Hallerne har selv opgjort antallet af brugere til ca. 4000, altså over halvdelen af byens befolkning.

Håbet er, at nogle af de indendørs sportsgrene kommer med i genåbningens fase tre, eksempelvis billard, så der igen kan komme lidt liv i bygningerne på denne side af sommerferien.

Grundplanet for de 900 kvadratmeter, der skal binde Brande Hallerne og Artium sammen og samtidig fungere som et moderne forsamlingshus, indeholder både køkken-, spise- og kontorfaciliteter: Tegning: GPP Arkitekter/Brande Hallerne
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Nu skal du bestille tid for at blive corona-testet i Horsens

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce