Annonce
Ikast-Brande

Brande får en 'satellit-politistation'

Politiet får mere tilstedeværelse i Ikast-Brande Kommune. Der kommer en nærpolitistation i Ikast, og Brande får en satellit-station, der skal bemandes en dag om ugen. Arkivfoto: Michael Bager
Brande får en såkaldt "satellit-station" i Artium, forventeligt med en ugentlig åbningsdag.

Brande: 1. oktober 2017 mistede Brande sin politistation, men nu er der udsigt til, at byen igen får en politistation, omend med begrænset åbningstid.

Efter sommeren skal der åbnes en "satellit-politistation" i Brande med en fast ugentlig åbningstid. I samarbejde med politiet arbejder kommunen på, at den lille politistation skal have til huse i det nye kulturhus Artium, der er ved at blive bygget.

- Vi arbejder målrettet på, at stationen skal ligge i forbindelse med biblioteket i Artium-bygningen, siger Ikast-Brande Kommunes borgmester Ib Lauritsen.

Annonce

Også i Ikast kommer der en nærpolitistation. Politiets nuværende ordning om leje af kontorfaciliteter på rådhuset i Ikast udvides, så nærpolitistationen får længere åbningstid for borgerhenvendelser og flere betjente tilknyttet. Indretningen af de nye lokaler påbegyndes hurtigst muligt og de nye åbningstider i Ikast implementeres så snart lokalerne er klar til det – forventeligt i løbet af sommeren, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

I forbindelse med det politiforlig, som et bredt flertal af Folketingets partier indgik i december sidste år, blev det aftalt at oprette 20 nye nærpolitistationer over hele landet, heriblandt en i Ikast-Brande Kommune. Placeringen blev dengang af flere borgerlige partier kædet sammen med tilstedeværelsen af Udrejsecenter Kærshovedgård, men ikke desto mindre blev Ikast fra flere sider i byrådet udpeget som den mest oplagte placering for den nye nærpolitistation.

Og som nævnt bliver det også i Ikast, at Ikast-Brande Kommunes nye nærpolitistation kommer til at ligge, fremgår det af en pressemeddelelse fra Justitsministeriet offentliggjort her til aften.

Men Brande bliver altså ikke forbigået. Ligesom Skærbæk i Sønderjylland og Dianalund på Sjælland får Brande en såkaldt "satellit-station", forventeligt med en ugentlig åbningsdag.

"Satellit-stationerne skal fungere som ekstra lokaliteter til brug for lokalpolitiet med henblik på en styrket fysisk tilstedeværelse", fremgår det af pressemeddelelsen fra Justitsministeriet, som videre oplyser, at politikredsene nu vil begynde selve etableringen af nærpoliti-enhederne.

Forventningen er, at de første nærpoliti-enheder kan åbne allerede i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce