Annonce
Odder

Brand: Samsøfærgen er ude af drift

En brand brød ud på Samsøfærgen Prinsesse Isabella onsdag morgen. Arkivfoto


Opdateret: Onsdag aften oplyser Samsø Rederi, at færgen nu er godkendt til at sejle igen. Læs mere her.

Hou: En brand på færgen "Prinsesse Isabella" har ført til, at færgen indtil videre skal ligge i havn.

Ifølge Samsø Rederi er det usikkert, hvornår færgen kommer tilbage i normal drift. Og rederiet opfordrer passagerer til i stedet at bruge Samsø øst-ruten.

Annonce

Branden opstod på afgangen tirsdag klokken 9.30 fra Hou. Der var brand i en turbolader på hovedmotor 4 på færgen. Sprinkleranlægget blev udløst i maskinrummet, og to røgdykkere fra skibets besætning blev sendt ind for at assistere.

Der udviklede sig en del røg, og passagerne blev orienteret, men ifølge rederiet var der ikke fare for hverken skib eller passagerer. Skibet har to maskinrum med to motorer i hver, så færgen fungerede i fuldt omfang under branden. Det er nemlig kun nødvendigt med to motorer til den almindelige drift.

Besætningen er i gang med at undersøge motoren i det maskinrum, hvor der gik ild i turboladeren. Og Søfartsstyrelsen skal ombord, førend færgen igen må sejle med passagerer.

For at hjælpe kunder og Samsø Rederi, sejlede Samsølinjen en ekstra tur ud af Ballen onsdag klokken 21.05 og retur fra Kalundborg klokken 22.45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce