x
Annonce
112

Brand på Torvet: Flammer og røg væltede ud af elskab

Brand i elskab på Torvet

Horsens: Omkring kl. 12.15 fik beboerne i opgangen over spisestederne Madkassen og Heart & Soul på Torvet sig noget af en forskrækkelse, da et el-skab uden for Madkassen brød i brand.

- Jeg hørte bare et kæmpe brag ligesom noget, der blev tabt på joden. Og så begyndte lyset i min lejlighed at flimre, fortæller Nikolaj Poulsen, som bor på tredje sal i opgangen over branden.

- Jeg skyndte mig hen og kiggede ud ad vinduet og kunne så se, at der var både flammer og en masse røg, som væltede ud, lyder det.

Nikolaj Poulsen står med sin hund i snor foran Madkassen, mens røgen stadig vælter ud af elskabet neden for hans lejlighed.

- Da jeg så flammerne, skyndte jeg mig ud med det samme. Man ved jo ikke, om der går ild i lejlighederne, eller hvad der sker. Men nu kan jeg vist godt gå op igen, lyder det.

Omkring 10 minutter efter, branden i elskabet var begyndt, nåede brandvæsnet frem. Fem brandfolk og indsatslederen fik hurtigt styr på flammerne, mens tyk grå røg lå som en flere meter stor dyne rundt om elskabet og spisestedet Madkassen.

Nysgerrige forbipasserende måtte holde tørklæder for munden og op ad muren er det store reklameskilt for frokost smeltet og sort af flammerne, som har slikket op ad det.

Lang tid efter flammerne var væk, pumpede røgen stadig ud af skabet, og brandfolkene sørgede blandt andet for at bære en lille bænk, borde og stole og andre pyntegenstande foran Heart & Soul ind i restauranten.

Branden efterlod bygningen uden elektricitet.

Brand på Torvet. Foto: Dorthea Dittmer
Der udbrød brand i et elskab på Torvet lørdag middag. Foto: Dorthea Dittmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce