Annonce
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Kort efter flammerne brød ud, begyndte folk at stimle sammen på Søndergade. Foto: Morten Pape
Mange tilskuere blev tiltrukket, da ejendom på Søndergade fredag brød i brand.
Annonce

Horsens: Når Lars Bønding udfører sit arbejde som indsatsleder for Sydøstjyllands Brandvæsen, er det ikke usædvanligt, at et nysgerrigt blik eller tre følger med fra sidelinjen.

Alligevel hører mængden af tilskuere, der stimlede sammen ved branden på Søndergade fredag eftermiddag, til sjældenhederne.


I dag var det ikke så galt, men vi oplever typisk, at der er nogen, som ikke kan komme tæt nok på, og det er altså forbundet med en vis fare.

Lars Bønding


Branden, der tog fat i en etagelejlighed med adresse på Rådhusgade 2 kort efter middag, foregik således ud mod Horsens' mest befærdede gade, Søndergade, hvor en masse mennesker tilbragte en sommerdag i solen.

Flammerne var derfor ikke mange minutter gamle, før de havde hidkaldt sig opmærksomhed fra en stor gruppe mennesker, der stående og siddende fulgte med, mens røgen blev tykkere og tykkere.

Annonce

Fokuserer på opgaven

Opmærksomheden blev ikke mindre, da en brandbil med fuld udrykning drønede ned ad Søndergade for at påbegynde brandslukningen. I spidsen for denne proces var Lars Bønding, der undervejs dannede sig overblik og uddelte dessiner.

Han lagde hurtigt mærke til de mange interesserede blikke.

- Der har været tilskuere nok ved slukningen, men det er ikke noget, jeg tænker over undervejs. Der fokuserer jeg på opgaven, siger Lars Bønding.

Typisk oplever brandvæsnet, at folk ikke kan komme tæt nok på ved en brand som den, der fredag brød ud på Søndergade, men det var ikke tilfældet her, vurderer indsatslederen. Foto: Morten Pape

Han oplevede ikke, at menneskemængden, der iagttog branden fredag eftermiddag, var en forstyrrende kilde, men sådan forholder det sig ikke altid.

- I dag var det ikke så galt, men vi oplever typisk, at der er nogen, som ikke kan komme tæt nok på, og det er altså forbundet med en vis fare, siger han.

- Der er det typisk politiets opgave at holde folk på afstand, siger han.

I takt med at branden kom under kontrol, aftog folkemængden.

Både stående og siddende tilskuere iagttog branden. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce