Annonce
Østjylland

Brand på restaurant Flammen: Personalet frygtede, at røgen var giftig

Der udbrød søndag en mindre brand på restaurant Flammen i Randers, hvor et stearinlys var kommet for tæt på en sæbedispenser på toilettet. Arkivfoto: Lars Rasborg/Ritzau Scanpix
Annonce

RANDERS: At der skal holdes godt øje med levende lys, blev bevist søndag eftermiddag, da der udbrød en mindre brand på restaurant Flammen på Thors Bakke i Randers.

Et stearinlys på toilettet ved håndvasken var blevet skubbet hen under sæbedispenseren, og varmeudviklingen mod plastikdispenseren udløste ild og en meget grim lugt bagefter.

Klokken var 14.20, da beredskabsinspektør Christian Nøddelund, Beredskab og Sikkerhed Randers, blev kaldt til indsatsledertilsyn på sagen.

- Medarbejderne havde slukket branden selv, og der var også gået en times tid, hvor alle vinduer og dører udtil var blevet åbnet for at få røgen og lugten ud. Men så var personalet alligevel blevet bange for, om der var noget giftigt i røgen, for det lugtede ret kraftigt på toilettet, som også var blevet godt røg- og sodskadet, siger Christian Nøddelund.

Annonce

Skadesservice tilkaldt

Da han ankom, gik han hele etablissementet igennem, og der lugtede ikke i selve restauranten, men kun lige uden for toiletdøren.


Medarbejderne havde slukket branden selv

Christian Nøddelund, beredskabsinspektør


- Jeg rekvirerede Skadesservice, der kom og tog sig af det. De kan lugtsanere ved at vaske ned med en speciel sæbe, som lukker lugten inde og derefter kan der supperes med lugtbrikker, så der kommer helt styr på det, siger beredskabsinspektøren, som selv har en fortid i netop den branche.

- Dengang havde vi sådan noget krasbørstigt noget, der kunne vaske pletterne af rødspætterne, og bagefter kunne man smide brikker med kraftig citronlugt ud over det hele. I dag er der mange andre dufte, man bruger, siger han.

Beredskabsinspektøren så ingen umiddelbar grund til, at restauranten ikke kunne holde åbent som normalt.

- Jeg fik en snak med dem fra Flammen, og de regnede ikke med, at der behøvede at komme levende lys på toilettet igen, siger Christian Nøddelund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce