Annonce
Østjylland

Brand i ishuset ved Den Blå Bro: En halv time mere og det havde været væk

Brandfolkene måtte bryde døren op for at komme ind i ishuset, hvor der var flammer indvendigt. Politiet efterforsker branden som påsat. Foto: Falck
Politi, Falck og beredskab var tidligt søndag morgen på udrykning til en brand på Justesens Plæne, hvor der var ild i en skraldespand og det kommunale ishus. Det lykkedes brandfolkene at redde ishuset fra flammerne, og politiet efterforsker branden som påsat.

Randers: Nogle forsøgte søndag morgen at futte ishuset ved Den Blå Bro af. En forbipasserende så flammer klokken 5.35 og ringede ind via 112.

- Der var både ild i en skraldespand uden for og ild i selve ishuset, siger vagtchef, politikommissær Flemming Lau, Østjyllands Politi, der tilføjer, at politiet efterforsker branden som påsat.

Udrykningsleder ved Falck, Michael Z. Clausen, var med på udrykningen:

- Den første melding gik på, at det var ild i en skraldespand i det fri, og det var også rigtigt nok. Skraldespanden stod et stykke fra ishuset og var i fuld brand, da vi ankom. Men der var også flammer inde i selve ishuset, det så ud til, at der kunne være hældt noget brandbart væske ind ved ventilationsanlægget. I hvert fald var der flammer inde i mellem brædderne, og man kunne se, at der kom røg ud mellem sprækkerne i træbeklædningen, siger Michael Z. Clausen.


Vi fik slukket branden, men der skulle da ikke have været gået en halv time mere, så havde ishuset været væk.

Michael Z. Clausen, udrykningsleder, Falck


Så brandfolkene valgte at bryde døren op og gik hældt vand på, så flammerne gik ud.

- Vi fik slukket branden, men der skulle da ikke have været gået en halv time mere, så havde ishuset været væk, vurderer udrykningslederen.

Beredskabsinspektør Jørgen Hansen, Beredskab og Sikkerhed Randers, var også omkring Justesens Plæne og han fik tilkaldt Ejendomsservice, som tog sig af at få sat en plade op foran døren, så ishuset uden dør ikke indbyder til yderligere hærgen.

Det er Randers Kommune, der ejer den lille bygning på Justesens Plæne.

En skraldespand udbrændte, da der var ild i ishuset søndag morgen. Foto: Falck
Flammerne havde fat indeni ishuset, og Falck måtte bryde døren op, for at få slukket flammerne. Foto: Falck
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

AC Horsens For abonnenter

Askou har skabt et superligahold: AC Horsens' forvandling fuldbyrdet med dramatisk sejr

Annonce