Annonce
Østjylland

Brand i ældre ejendom: Beboer glemte at slukke for varmepude

Arkivfoto: Axel Schütt
En kvinde blev vækket af sin røgalarm, efter at hendes varmepude havde antændt hendes sofa. Hun fik hurtigt advaret naboerne, så alle kom udenfor.
Annonce

Solbjerg: Søndag morgen klokken 7:09 blev Østjyllands Brandvæsen kaldt ud til en brand på Rantzausgavevej i Solbjerg.

Der var tale om en brand i en ældre ejendom, som er bygget sammen til en form for rækkehus med tre lejemål.

- En beboer vågner ved, at hendes røgalarm giver sig til at hyle. Hun konstaterer så, at hun desværre har glemt at slukke for en varmepude i et opholdsværelse med tv, hvor hun sad og så tv i går, siger Ole Olsen, indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen.

Kvinden fandt hurtigt ud af, at opholdsværelset var fyldt med røg, og at der også var flammer. Derfor skyndte hun sig at lukke døren ind til værelset, hvorefter hun advarede beboerne i de to andre lejligheder, som alle kom ud af huset og fik ringet efter brandvæsnet.

- Branden nåede kun at få fat i sofaen, som var fyldt med skum. Men resten af lejligheden er meget røgskadet, og de to andre lejemål har fået en del røglugt også, fordi de har en forbindelsesdør, siger Ole Olsen.

Efter at have sikret sig, at alt var ordentligt slukket, forlod brandvæsnet stedet omkring klokken 8:35, hvorefter skadesservice tog over.

- Den kvindelige beboer blev taget med på sygehuset i ambulance til røgforgiftning, fordi hun har løbet rundt i røg, mens hun har reddet naboerne. Hun virker ikke til at have nogen problemer, men hun har fået røg, og derfor tager man hende med, siger indsatslederen, der i samme ombæring roser hende for sin ageren.

- Hun skal også have ros for, at hun havde en røgalarm. Det må være en opfordring til, at alle andre også skynder sig at anskaffe en, hvis de ikke har en i forvejen, for den er med til at begrænse skaderne, lyder det fra Ole Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce