Annonce
Horsens

Brand efterlod Heidis butik oversvømmet og røgskadet: Da det går op for mig, hvad jeg står i, knækker filmen

Flammerne nåede aldrig ned til tøjbutikkerne i stueplan. Til gengæld gjorde røgen og vandet fra brandslukningen. Foto: Morten Pape
Heidi Gammelby, der er butikschef i Name It, har endnu ikke haft mulighed for at skabe sig overblik over butikkens forfatning, efter en lejlighed i samme bygning fredag brød i brand. Men prognoserne er ikke gode.
Annonce

Horsens: Jeg skal have kontaktet min mand og fortælle ham, at jeg er okay.

Den pludselige tanke rammer Heidi Gammelby, da hun fredag eftermiddag står på Søndergade i Horsens og betragter, hvordan flammerne, der fortærer øverste etage i den bygning, hvor hun driver tøjforretning, er blevet en seværdighed for de forbipasserende.

- Det er en voldsom oplevelse, hvor der går mange ting gennem mit hoved. I første omgang er jeg fattet og tager hensyn til min ansatte, men da jeg ser, at folk står og filmer branden, tænker jeg bare, at jeg skal have fat i min mand hurtigst muligt, så han kan høre fra mig, at jeg er okay, i stedet for at han finder ud af, at bygningen brænder, på de sociale medier, siger Heidi Gammelby.


Horsens er bare en god by. Vi har fået så mange beskeder fra kunder og andre erhvervsdrivende, der skriver, at de tænker på os. Det kan noget.

Heidi Gammelby


Da Folkebladet taler med hende søndag, sidder den kaotiske oplevelse fortsat i kroppen på Heidi Gammelby, der har været butikschef i børnetøjsforretningen Name It på Søndergade siden foråret 2019.

- Jeg har ikke stået i sådan en situation før. Man er så koncentreret, når man står i det, og så kommer reaktionen bag efter, siger hun.

Annonce

Der knækker filmen lidt

Da branden bryder ud, er Heidi Gammelby og en af butikkens ansatte i fuld gang med en ellers normal arbejdsdag. Kort efter middag begynder det at lugte af røg i butikken, og to kunder henvender sig med anbefaling om at få tøjet, der står uden for butikken, ind. Det viser sig, at  ejendommens øverste etage står i flammer.

Kort efter bliver butikken evakueret.

I første omgang har Heidi Gammelby sin ansatte for øje. Hun har derudover travlt med at tale med brandfolk, forretningens udlejer og pressen, ligesom hun har fået selskab af de af sine ansatte, der ikke er på arbejde, men som er mødt talstærkt op for at yde støtte.

Heidi Gammelby har været butikschef i Name It siden foråret 2019. Arkivfoto: Line Kyed

Hun oplever det som en voldsom oplevelse at stå blandt de mange mennesker, der er stimlet sammen foran den brændende bygning, så hun og de øvrige folk fra forretningen beslutter at trække ind i gården bag Jørgensens Hotel, hvor de kan få lidt ro.

Indtil da har Heidi Gammelby været fattet og klar i hovedet.

- Men da jeg bliver enig med mit team om, at vi trækker os, går det op for mig, hvad det er, jeg står i. Der knækker filmen lidt, siger Heidi Gammelby.

Annonce

Gik rundt i fem cm vand

Fredag eftermiddag fik Heidi Gammelby mulighed for kort at komme ind i butikken for at sikre sig genstande og papirer af værdi, men siden da har der ikke været adgang for hende eller andre af butikkens ansatte.

- Lige nu er der uvished. Vi har foreløbig fået at vide, at vi heller ikke kommer ind i butikken mandag, siger hun, der senere søndag ville få en opdatering fra sin udlejer.

Heidi Gammelby kender således ikke butikkens nøjagtige forfatning, men prognoserne er ikke gode.

- Tøj og røg hænger ikke sammen. Og vi har meget vand i butikken. Da vi var derinde, gik vi rundt i fem cm vand , som lå på gulvet, og det var nærmest som at gå i regnvejr, fordi vandet kom ned fra loftet og ad væggene. Det er klart, det er sådan, når branden skal slukkes, siger butikschefen, der ikke gør sig forhåbninger om, at butikkens varer kan reddes.

Annonce

Må rejse sig og kæmpe hårdere

Allerede fredag blev butikkens inventar skubbet ned i den ene ende, så vandet kunne blive suget op. Samtidig blev døren mellem butik og lager lukket med forhåbning om, at indholdet på lageret måske har klaret frisag.

- Men de, som efterfølgende har været inde og kigge på skaderne, vurderer, at det er vores butik, der er hårdest ramt af de to butikker, siger Heidi Gammelby.

I øjeblikket er skadeservice og forsikringsfirmaer ved at tage ejendommen i øjesyn. Først herefter kan butikschefer atter få adgang til butikkerne i stueplan. Foto: Morten Pape

Hun kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvornår butikken kan åbne igen.

- Vi vil bare gerne have vores butik tilbage igen, men vi kender ikke fremtiden på nuværende tidspunkt, konstaterer Heidi Gammelby.

Hun er dog sikker på, at hun og teamet bag Name It nok skal komme igennem omstændighederne.

- Jeg er en del af et super stærkt team. Og under corona har vi knoklet vores røv i laser for at vende hele situationen, og det er vi lykkedes med. Man må rejse sig og kæmpe hårdere, siger Heidi Gammelby, der glæder sig over al den opbakning, hun har modtaget i kølvandet på branden.

Annonce

Overrasket over folk der filmede

- Horsens er bare en god by. Vi har fået så mange beskeder fra kunder og andre erhvervsdrivende, der skriver, at de tænker på os. Det kan noget, siger hun, der samtidig roser både sin udlejer og koncernen bag Name It, Bestseller, der har støttet og tilbudt hjælp.

Tøjforretningerne Name It og Only er i øjeblikket bag indhegning, mens skadeservice og forsikringsfirmaer har adgang til ejendommen. Foto: Claus Skovholm

Til gengæld står hun tilbage med forundring over, at der var folk, som valgte at hive mobiltelefonen op af lommen, mens branden stod på.

- Jeg blev overrasket over, at folk stoppede op og filmede, selv mens den mørke røg var i luften. Det er voldsomt, når man står i den situation, vi gjorde, at mennesker står med deres mobiltelefoner fremme, siger Heidi Gammelby.

Annonce

Stadig ingen brandårsag

Horsens Folkeblad har søndag været i kontakt med Sydøstjyllands Politi, der oplyser, at der endnu ikke er nyt at berette om brandårsagen.

- Vi afventer en brandteknisk undersøgelse, som bliver foretaget i den uge, vi nu går ind i, siger Hans Hoffensetz, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Horsens

Tirsdagens coronatal i Horsens: Laveste antal nye smittede i over to måneder

Annonce