Annonce
forside

Brødrepar varetægtsfængslet for røveri i Netto: Politiet jagter tredje gerningsmand

Overvågningsbilleder hjalp politiet på sporet af de formodede gerningsmænd til et røveri i Netto i Stensballe 27. september. To mænd blev fredag fængslet - politiet jagter fortsat en tredje gerningsmand. Foto: Sydøstjyllands Politi

To mænd på 23 og 28 år nægter sig skyldige i røveri i Netto i Stensballe i september. De blev fredag for lukkede døre varetægtsfængslet i 14 dage. Politiet jagter en tredje gerningsmand.

Horsens: Et brødrepar på henholdsvis 23 og 28 år blev fredag efter et grundlovsforhør varetægtsfængslet i 14 dage sigtet for røveri i Netto på Brådhusvej i Stensballe den 27. september.

Mændene, der er rumænere med bopæl i Tyskland, nægtede sig via deres tolke og forsvarere skyldige.

Grundlovsforhøret i retten i Horsens, der varede små tre timer, blev afviklet for lukkede døre på anmodning fra anklager Anne-Louise Ensted Stisen. Politiet ved med sikkerhed, at der var en tredje uidentificeret mand med ved røveriet, der foregik klokken 19.41 i Netto, så af hensyn til videre efterforskning og kommende vidneafhøringer blev dørene altså lukket.

Et butikstyveri til en værdi af 250 kroner udviklede sig ifølge sigtelsen til røveri, da en butiksdetektiv ved udgangen af Netto-butikken forsøgte at stoppe tyvene. Han blev skubbet omkuld og kastet til jorden, hvorefter de tre mænd stak af i en bordeauxrød Opel Zafira.

Politiet gik siden ud i offentligheden med overvågningsbilleder for at finde mændene bag røveriet.

En borger på en campingplads i Tørring genkendte torsdag to af de formodede gerningsmænd ud fra netop billederne i efterlysningen, og politiet anholdt i første omgang fem personer mellem klokken 21 og 22 torsdag - helt uden dramatik.

De tre blev efter endt afhøring løsladt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Læserbrev

Replik til leder: Forældre vil gerne bidrage til at øge normering i daginstitutioner

Læserbrev: Kære Torben Andersen (kommentar til leder i Horsens Folkeblad 13. november 2019). Tusind tak for, at du retter opmærksomheden mod et meget vigtigt indsatsområde i Horsens kommune - nemlig kvaliteten af kommunens dagtilbud. Vi har som politikere lyttet til forældrene, som både i vores forældreundersøgelser omkring børns trivsel - samt i den store forældrekampagne 'Hvor er der en voksen?' , argumenterer for, at der bør være flere pædagoger i vores dagtilbud. Derfor har vi øget tildelingen af midler til dagtilbud med syv millioner kroner, hvilket som du nævner har medført en større forældrebetaling, da forældre betaler 25 pct. af udgiften til dagtilbud samlet set. Du argumenterer for, at vi politisk kan vælge at fritage forældre for øget betaling, hvilket er helt korrekt. Konsekvensen af dette vil dog være, at vi ikke får ansat så mange pædagoger som ønsket, da forældrenes betaling jo også er med til at øge personaleressourcer - og dermed medvirker til, at vi på sigt kan nå de anbefalede normeringer i vores dagtilbud. Helt konkret kan man sige, at hvis kommunen bidrager med tre kroner., så bidrager forældrene med en krone. Jeg tror faktisk, at rigtigt mange forældre gerne bidrager til dette. Endnu en gang tak for, at du Torben også synes, at børneområdet er et vigtigt fokusområde i Horsens Kommune.

Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce