Annonce
Horsens

Brætspil trækker folk til Gedved

Det er cafeen i Gedved Kultur- og Medborgerhus, der danner rammen om de månedlige brætspilsaftener. Privatfoto
Brætspil på det tidligere seminarium i Gedved er blevet en succes. Efter en træg start er der nu godt gang i spillepladerne.

Gedved: Efter en lidt træg start er der for alvor kommet gang i brætspillet på Gedved Seminarium.

Her mødes en gruppe brætspillere én gang om måneden for at dyste i en lang række forskellige spil, afhængig af hvad man selv medbringer.

Det er Jonas Benthin Thyssen, der er initiativtager.

- Det er blevet en succes. Da vi startede sidste år, kunne der være aftener, hvor der måske kun kom fire. Nu er der aldrig under 10 på en almindelig spilaften. Den hidtidige rekord er 24, så det ligger derimellem. Det er langt mere, end hvad jeg havde forventet. I starten var jeg indimellem i tvivl om, om det kunne blive til noget fremadrettet, fortæller Jonas Thyssen, der betegner sig selv som spilnørd.

Han kan konstatere, at folk gerne vil køre efter at være med til brætspil.

- Mange af dem der kommer, er gengangere. Vi ser også jævnligt nye deltagere, men deltagerne kommer typisk fra et større område, Horsens, Ry, Lund. Det var også min fornemmelse, da vi startede, at der er mange, der gerne vil køre efter det. Sådan har jeg selv haft det - at jeg skulle køre efter det. Der er ikke så mange muligheder for brætspil. Jeg ved, der har været et forsøg på at danne en forening i Horsens, men jeg tror ikke, det blev til noget. Jeg ved, at der nu er blevet lavet en aftale med Horsens Bibliotek om, at man kan spille på biblioteket, siger Jonas Thyssen.

Annonce

Spil og mad

Der bliver spillet i cafeen i Gedved Kultur- og Medborgerhus én gang om måneden.

- Vi låner borde og stole af Kristian (Kristian Schmidt, Café & Restaurant Schmidt - red). Han serverer mad for os. Det, tror jeg også, er en af grundene til successen; at man kan komme og få noget lækkert at spise og snakke og måske få en øl eller et glas vin eller en kop kaffe, siger Jonas Thyssen.

Man behøver ikke tilmelde sig på forhånd. Man møder bare op.

- Men selvfølgelig bruger vi antallet af tilkendegivelser på Facebook til at bedømme, hvor mange borde og stole vi skal stille frem, og Kristian bruger det til at budgettere med, hvor meget mad han skal lave. Maden koster 95 kr. Derudover skal man selv betale drikkevarer hos Kristian. Det er måske omkring halvdelen, der spiser i forbindelse med en brætspilsaften, siger Jonas Thyssen.

Det næste spil finder sted i julen den 27. december fra kl. 15. Alle voksne er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce