Annonce
Horsens

Brætspil trækker folk til Gedved

Det er cafeen i Gedved Kultur- og Medborgerhus, der danner rammen om de månedlige brætspilsaftener. Privatfoto
Brætspil på det tidligere seminarium i Gedved er blevet en succes. Efter en træg start er der nu godt gang i spillepladerne.
Annonce

Gedved: Efter en lidt træg start er der for alvor kommet gang i brætspillet på Gedved Seminarium.

Her mødes en gruppe brætspillere én gang om måneden for at dyste i en lang række forskellige spil, afhængig af hvad man selv medbringer.

Det er Jonas Benthin Thyssen, der er initiativtager.

- Det er blevet en succes. Da vi startede sidste år, kunne der være aftener, hvor der måske kun kom fire. Nu er der aldrig under 10 på en almindelig spilaften. Den hidtidige rekord er 24, så det ligger derimellem. Det er langt mere, end hvad jeg havde forventet. I starten var jeg indimellem i tvivl om, om det kunne blive til noget fremadrettet, fortæller Jonas Thyssen, der betegner sig selv som spilnørd.

Han kan konstatere, at folk gerne vil køre efter at være med til brætspil.

- Mange af dem der kommer, er gengangere. Vi ser også jævnligt nye deltagere, men deltagerne kommer typisk fra et større område, Horsens, Ry, Lund. Det var også min fornemmelse, da vi startede, at der er mange, der gerne vil køre efter det. Sådan har jeg selv haft det - at jeg skulle køre efter det. Der er ikke så mange muligheder for brætspil. Jeg ved, der har været et forsøg på at danne en forening i Horsens, men jeg tror ikke, det blev til noget. Jeg ved, at der nu er blevet lavet en aftale med Horsens Bibliotek om, at man kan spille på biblioteket, siger Jonas Thyssen.

Annonce

Spil og mad

Der bliver spillet i cafeen i Gedved Kultur- og Medborgerhus én gang om måneden.

- Vi låner borde og stole af Kristian (Kristian Schmidt, Café & Restaurant Schmidt - red). Han serverer mad for os. Det, tror jeg også, er en af grundene til successen; at man kan komme og få noget lækkert at spise og snakke og måske få en øl eller et glas vin eller en kop kaffe, siger Jonas Thyssen.

Man behøver ikke tilmelde sig på forhånd. Man møder bare op.

- Men selvfølgelig bruger vi antallet af tilkendegivelser på Facebook til at bedømme, hvor mange borde og stole vi skal stille frem, og Kristian bruger det til at budgettere med, hvor meget mad han skal lave. Maden koster 95 kr. Derudover skal man selv betale drikkevarer hos Kristian. Det er måske omkring halvdelen, der spiser i forbindelse med en brætspilsaften, siger Jonas Thyssen.

Det næste spil finder sted i julen den 27. december fra kl. 15. Alle voksne er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce