Annonce
Tema

Brætspil - det er da fortid? Eller...

Helle Nancke (t.v.) og Winnie Østergaard Rahbek har et større lager at finde rundt i, når det gælder brætspillene. Foto: Morten Pape

Hos Bog & Idé i Horsens står brætspillene i stakke, og salget vil nå op i et firecifret antal inden jul, lyder vurderingen.

Horsens: Spil - det er da i vores digitale nutid noget med smartphones, tablets eller pc'er...

Nej, det er også brætspil. Fra klassikere som "Matador" til en række nyudviklede spil, der den kommende jul i massevis finder vej under træet.

Og hvis du ikke tror på det, bør du kigge indenfor hos Bog & Idé i Horsens. Her står spillene i stakke.

- Inden jul når vi op på at sælge et firecifret antal, vurderer Helle Nancke, som sammen med Allan Nancke driver den lokale boghandel.

Favorit-spillene

Winnie Østergaard Rahbeks favoritter:

"Sig det videre!" - et spil, hvor hver deltager sidder med en blok og skriver et ord. Blokkene går derefter videre til den næste, som skal tegne ordet. Derefter videre til den næste, som skriver det ord, han/hun mener, tegningen forestiller - og så videre. Slutresultatet ligger oftest meget langt fra det oprindelige ord.

"Qumuluz" - en slags videreførelse af det velkendte "Trivial Pursuit". Men spørgsmålene ligger på nettet og hentes ned via en tablet eller smartphone. Spørgsmålene kan desuden indrettes efter den enkeltes alder, interesser m.v., så f.eks. børn og voksne står mere lige i spillet.

Helle Nanckes favoritter:

"Hint" - et spil, hvor en deltager får et ord og derefter skal tegne, tale, mime eller nynne ordet, indtil de andre gætter det.

"Matador" - det gamle og velkendte spil, "fordi da jeg var barn, spillede vi det altid, når familien var samlet til jul".

De bedst sælgende:

1. "Hint".

2. "Det dårlige selskab" - et fest-spil, der fanger mange unge. Spillet er en leg med ord og sætninger, der udvikler sig til det rene - og morsomme - nonsens.

3. "Partners" - en slags "Ludo", men her er deltagerne delt op i hold, der skal hjælpe hinanden.

Helle Nanckes favoritter: "Matador" og "Hint". Foto: Morten Pape

Til fest med spil

Helle Nancke ser salget som udtryk for, at mange gerne vil være sammen på en anden måde - og på den led som en reaktion mod at sidde solo med en smartphone.

- Salget er bare vokset og vokset over de seneste fem år, siger hun.

Winnie Østergaard Rahbek har ansvaret for brætspillene. Hun oplever, at mange unge mødes for at spille, og at spil kan være en del af en god fest.

Derfor er et spil som "Det dårlige selskab" blandt de bedst sælgende. Et typisk festspil, der lægger op til masser af grin.

Dagens juletip

Velkommen til Horsens Folkeblads julekalender. I december bringer vi hver dag en historie, hvor du kan få juletips og inspiration til julen.

I dag handler det om gode bud på brætspil til at lægge under træet.

Winnie Østergaard Rahbeks favoritter: "Sig det videre!" og "Qumuluz". Foto: Morten Pape
Annonce

For de helt små

Interessen betyder, at spillene når vidt omkring i temaer og udtryk. F.eks. kan børn helt ned til to og et halvt år spille med i "Lille Storm" - en slags billedlotteri, der bl.a. handler om at komme i børnehave og om at flytte, men også om mere alvorlige sider af tilværelsen så som fødsler og begravelser.

Og midt i det hele klarer klassikeren "Matador" sig smukt som familiespil.

- Det er med i Top 20 over de bedst sælgende spil, fastslår Helle Nancke.

Spillene rammer både børn og voksne. "Det dårlige selskab" er et decideret fest-spil, som specielt unge er glade for - og køber, for spillet er blandt de bedst sælgende. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste plus

Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce