Annonce
forside

Brækkede vinduet op og løb med lampen

Modelfoto

Skanderborg: En tyv, der mellem onsdag og torsdag var på spil på Bakken i Skanderborg, behøvede ikke kravle ind i det hus, han brød ind, for at få fingre i sit tyvegods.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at gerningsmanden brækkede et vindue i boligen op og fra vindueskarmen snuppede en PH-lampe.

Der er ikke tegn på, at personen har været inde i huset, konstaterer man hos politiet om indbruddet, der skete mellem kl. 16 onsdag og kl. 14 torsdag.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Rasmus Guldhammer på podiet i Odder

Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce