Annonce
Brædstrup

Brædstrups største byggeprojekt: Lokalt byggefirma køber 35 grunde

Horsens-borgmester Peter Sørensen og afdelingsdirektør, Jens Dalhof Olesen, for HusCompagniet tager første spadestik på det største byggeprojekt i Brædstrup siden finanskrisen. Foto: Morten Pape

Typehusfirmaet HusCompagniet har købt samtlige grunde på Fredsbovej og Galgehøj i Brædstrup af Horsens Kommune. Firmaet forventer udsolgt inden for halvandet år.

Brædstrup: Der blev skrevet et lille stykke lokalhistorie, da afdelingsdirektør Jens Dalhof Olesen fra HusCompagniet sammen med borgmester Peter Sørensen (S) fredag eftermiddag tog første spadestik på Galgehøj og Fredsbovej i Brædstrup.

Den lille skovlfuld jord markerede startskuddet til det største byggeprojekt i byen siden starten af finanskrisen i 2008, idet HusCompagniet har købt de resterende 35 byggegrunde i området af Horsens Kommune.

De mange grunde vil blive solgt i parceller fra 900 til 1300 kvm., og de vil ifølge afdelingsdirektøren i HusCompagniet få kommunens mest attraktive priser fra 400.000 kr til 450.000 kr. Byggefirmaet vil således kunne sælge et familiehus fra 1,8 mio. kroner og opefter.

- Der er ingen steder i kommunen, hvor vi kan tilbyde huskøbere en så skarp pris så bynært som her. Jeg tror på, at det her projekt vil kunne trække tilflyttere til byen, sagde Jens Dalhof Olesen.

Han vurderede, at det vil tage imellem 12 og 16 måneder at sælge grundene med tilhørende huse.

Borgmester Peter Sørensen glædede sig over, at landets største typehusfirma nu er klar til at investere massivt i Brædstrup.

- Jeg er ikke overrasket over, at HusCompagniet er interesseret i Brædstrup. Byen har alt. Den har velfungerende institutioner som børnehaver, vuggestuer og skole. Den har landets smukkeste natur uden for hoveddøren, og så har byen et stærkt fællesskab og foreningsliv. Samtidig er det en by i vækst. Byen har vækstet med 13 procent i de seneste 10 år. Det er der mange kommuner i landet, som gerne ville. Salget af de mange byggegrunde her vil sætte yderligere gang i væksten, sagde Peter Sørensen.

Annonce

Salget af de mange byggegrunde her vil sætte yderligere gang i væksten.

Peter Sørensen, borgmester
Jørgen Korshøj (V) i midten kiggede interesseret på det nye boligprojekt. Den lokale politiker har i længere tid efterlyst vækst og bosætning i Brædstrup. Foto: Morten Pape

Byggeri er i gang

HusCompagniet er allerede i gang med at bygge familiehuse på Fredsbovej. Byggefirmaet købte tidligere i år grunde, så HusCompagniet er allerede i gang med at opføre de tre første huse. Her forventes den første familie at flytte ind ultimo maj. For at sætte ekstra gang i salget vil typehusfirmaet også opføre to udstillingshuse på Galgehøj på 140 og 152 kvm.

Det er efterhånden lidt over et år siden, at HusCompagniet indgik en betinget købsaftale på de 35 grunde på Fredsbovej og Galgehøj. Dengang hed tidshorisonten ni måneder, men den deadline er blevet skubbet flere gange.

- Vi bygger 1500 huse om året, og kommuner i hele landet vil gerne sælge jord til os. Vi er ikke interesseret i at have jord på hylden, så derfor er det altid de bedste projekter, vi går ind i. Derfor har tingene også taget tid, fordi timingen skal være rigtig i forhold til alle de andre projekter, sagde Jens Dalhof Olesen.

Ingen af de to parter ønsker at oplyse prisen for de 35 grunde, som HusCompagniet har købt. Da firmaet tidligere har tilkendegivet, at den vil sælge grundene uden fortjeneste, er et godt bud på en salgspris lidt over 14 mio. kr.

- Det ønsker jeg ikke at oplyse, men jeg kan sige, at begge parter har været tilfredse, sagde borgmester Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce