Annonce
Horsens

Brædstrup Vaskeri og Renseri skal sælges

Det store vaskeri i Brædstrup kan købes for godt to millioner kroner. Foto: Henrik Sandvad
Brædstrup - En kendt virksomhed er blevet sat til salg. Det er det store Brædstrup Vaskeri og Renseri på hjørnet af Bredgade 2 og Rosengade er blevet sat til salg. Vaskeriet har ligget på adressen siden 1970 og har i alle årene været drevet af parret Ragnhild og Vagner Nielsen.

- Vi sælger, fordi vi begge er over pensionsalderen. Men indtil vi har solgt, driver vi virksomheden videre, fortæller Ragnhild Nielsen.

Vaskeriet har eksisteret i næsten 70 år. Vagner Nielsens forældre oprettede firmaet i Søgade i 1947. I 1970 flyttede vaskeriet til den nuværende ejendom på Bredgade, hvor der før i tiden var mejeri.

Tidligere har det store vaskeri haft seks medarbejdere, men i dag er der blot en enkelt ansat ud over Ragnhild og Vagner Nielsen.

- Vi håber da, at der er nogen, der vil drive vaskeriet videre, siger Ragnhild Nielsen.

Selve erhvervsbygningen, der oprindeligt blev opført i 1950 som mejeri, er på 445 kvadratmeter. Dertil kommer en beboelsesbygning med to lejligheder på henholdsvis 84 og 182 kvadratmeter samt en butik på 43 kvadratmeter. Det hele er sat til salg for 2.145.000 kroner, fremgår det af en annonce.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Uaktuelle informationstavler fjernes

Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce