Annonce
Horsens

Brædstrup Skole åbner for elever mandag - stort pres på det lokale testcenter i weekenden

Der var pres på det midlertidige pcr-testcenter i Brædstrup i weekenden. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Smittetallet er nu så lavt, at der er givet grønt lys for åbning af Brædstrup Skole mandag morgen. Det midlertidige testcenter i Brædstrup måtte lørdag på grund af kapacitetsproblemer begrænse adgangen til at blive testet.

Brædstrup: Der er mindst to nyheder, der er værd at berette om fra Brædstrup i denne weekend.

Den bedste nyhed er, at smittetallet i Brædstrup nu er så lavt, at det er muligt at åbne Brædstrup Skole for eleverne mandag morgen.

Borgmester Peter Sørensen (S) fik den endelige klarmelding fra Styrelsen for Patientsikkerhed søndag eftermiddag.

Annonce

- Det er en rigtig god nyhed, og jeg er sikker på, at der er mange elever, lærere og forældre, der glæder sig over, at børnene nu kan komme tilbage til en mere normal hverdag, siger han.

Den mindre gode nyhed er, at det midlertidige testcenter i borgercentret på Niels Wongesvej lørdag angiveligt oplevede et så stort pres, at man måtte begrænse adgangen til at blive testet.

Det har ikke været muligt at få det bekræftet, men det skulle lørdag være blevet besluttet, at kun børn under seks år kunne få en pcr-test.

Det skabte frustrationer, kunne man blandt andet læse på Facebook-siden "Det sker i Brædstrup og omegn", ikke mindst fra forældre, der ikke kunne få deres skolebørn testet.

Ifølge en bruger på Facebook-siden skulle det søndag igen være muligt for alle få taget en test.

Borgmester forstår frustrationer

Det er ikke lykkedes Folkebladet at få en præcis forklaring fra den ansvarlige for testcentret i Region Midtjylland, og borgmester Peter Sørensen (S) afventede søndag eftermiddag fortsat en melding fra regionen.

- Jeg forstår godt frustrationen over, at man åbenbart ikke fra regionens side ikke har kunnet leve op til det, vi lovede i den pressemeddelelse, der blev sendt ud fredag, siger Peter Sørensen, der selv via krisestaben fik meldinger om kapacitetsproblemerne lørdag aften.

- Vi fik i krisestaben lørdag aften at vide, at man decentralt havde set sig nødsaget til at ændre kriterierne for, hvem der kunne blive testet. Det er da ikke tilfredsstillende, men hvad der præcist er sket, ved jeg ikke, og jeg bliver også nødt til at have is i maven og afvente en orientering fra regionen, siger han.


Jeg forstår godt frustrationen over, at man åbenbart ikke fra regionens side ikke har kunnet leve op til det, vi lovede i den pressemeddelelse, der blev sendt ud fredag.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens


Borgmesteren siger, at han hver dag arbejder for at øge testkapaciteten i Horsens Kommune.

- Men jeg har også en forståelse for, at regionen kan vurdere, at det er mere nødvendigt at øge test-kapaciteten andre steder i regionen, når antallet af smittede - heldigvis - går nedad i for eksempel Brædstrup, siger han.

Annonce

Få smittede fra lørdag til søndag

At smitten lige nu lokalt er for nedadgående, viser også de aktuelle smittetal.

Siden lørdag er der registreret to eller seks nye smittede i Horsens Kommune, alt efter hvordan man opgør tallene. Fire af de seks er nemlig registreret positive ved en kviktest, der nu skal endeligt verificeres af en pcr-test.

De seks personer i alderen 10-59 år er bosiddende i Horsens og i Brædstrup, flest i Horsens.

- Selvom det jo er et øjebliksbillede, er jeg meget tilfreds med det lave tal, og det påvirker jo vores incidenstal i en positiv retning. Det tyder på, at der bliver gjort en god indsats for at modvirke smitte i kommunen, siger Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce