Annonce
Brædstrup

Brædstrup i spil til endnu flere hospicepladser

Gudenå Hospice har været i drift i to år, og der har været stigning i antallet af henvisninger over hele perioden. Arkivfoto

Hospitalsudvalget i Region Midtjylland vil søge om satspuljemidler til ekstra hospicepladser i både Brædstrup og Aarhus, selvom det største pres er på hospice i Aarhus.

Brædstrup: Gudenå Hospice i Brædstrup er stadig i spil til at få ekstra hospicepladser. Det står klart, efter hospitalsudvalget i Region Midtjylland mandag holdt møde. Her blev udvalget enigt om at indstille til forretningsudvalget og regionsrådet, at regionen skal søge satspuljemidler til fire ekstra hospicepladser i Region Midtjylland.

Der var ellers lagt op til, at der blot skulle søges om to ekstra pladser til Søholm ved Aarhus. På baggrund af en undersøgelse af patientgrundlaget for de to hospicer, var det vurderingen, at presset er størst på Hospice Søholm, idet kun halvdelen af de henviste med bopæl i Aarhus opnår en plads på Hospice Søholm. Søholm har for tiden 11 patientstuer, mens Gudenå Hospice har ni. Den mest optimale drift opnås, når et hospice har 12 patientstuer.

De regionale politikere valgte derfor, at der skal søges efter statslige satspuljemidler til to pladser hos både Gudenå Hospice samt Søholm.

- Jeg vurderer, at der også er brug for udvide Gudenå Hospice. Det er en politisk vurdring, at der også er behov for et hospice, der hænger driftsøkonomisk godt sammen i den sydøstlige del af regionen. Der er ingen tvivl om, at det største behov er i Søholm, men derfor kan vi godt søge om midler til begge steder, siger Anders Kühnau (S), formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland.

Annonce

Jeg vurderer, at der også er brug for udvide Gudenå Hospice. Det er en politisk vurdering, at der også er behov for et hospice, der hænger driftsøkonomisk godt sammen i den sydøstlige del af regionen.

Anders Kühnau (S)

Syv pladser til rådighed

Regionsrådet skal behandle hospitalsudvalgets indstilling på et regionsrådsmøde onsdag 26. april. Herefter skal ansøgningen om ekstra satspuljemidler sendes til Sundhedsministeriet, så der vil gå et par måneder endnu, før det er afgjort, hvor mange hospicepladser Region Midtjylland får tildelt.

- Der er kun syv pladser i alt, og nu søger vi så de fire af dem. Vi ved ikke, hvad de andre regioner gør, så vi ved ikke, om vi får to eller fire pladser. Der er heller ikke noget, der haster. Som det ser ud lige nu, er der ikke voldsomt stort pres på Gudenå Hospice. Det største pres er på Søholm, men generelt er der efterspørgsel efter flere hospicepladser, siger Anders Kühnau.

Regeringens satspuljer til hospiceområdet giver mulighed for at oprette syv hospicepladser på landsplan. Hospicepladserne skal placeres i områder af landet, hvor der er langt til hospice. Netop den betingelse kan være en fordel for Gudenå Hospice, da århusianerne ikke har langt til Søholm, mens Gudenå Hospice tiltrækker patienter fra kommunerne i Horsens, Silkeborg, Hedensted, Odder og Ikast/Brande.

- Man vil prioritere hospicer, hvor der i forvejen er langt til hospice. Det er en svær definition. Der kan godt være folk fra Arhus, som har langt til hospice, fordi de ikke kan komme ind på Søholm. Det kan også være, at ministeriet vælger at sige, at folk fra Ikas/Brande har langt til hospice. Så det afhænger af, hvad man fra ministeriets side vælger at vægte. Derfor mener jeg også, det er klogest at søge begge steder, siger Anders Kühnau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

112

Beboer overraskede to tyve i stuen

Annonce