Annonce
Brædstrup

Brædstrup, Endelave og Horsens: Her åbner nye test-steder

Et nyt testcenter åbner nu i Brædstrup med pcr-test. På Endelave vil der i løbet af maj blive mulighed for både at få pcr- og kviktest som på billedet. Arkivfoto: Morten Pape
Regionen åbner torsdag et fast pcr-testcenter i Brædstrup, og på Endelave kan man snart blive både hurtigtestet og pcr-testet på skolen - eller blive testet på færgen.

Brædstrup/Endelave: Fra torsdag bliver det muligt at blive pcr-testet i Brædstrup.

Et nyt test-sted kommer til at ligge i Brædstrup Borgercenter side om side med hurtigtest-stedet, men i modsætning til hurtigtest, hvor man kan møde op uden tidsbestilling, skal der bestilles tid til pcr-test på www.coronaprover.dk. Det oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Ikke for nære kontakter

Det nye pcr-test-sted har åbent alle dage mellem kl. 9 og 16, og der kan bookes tid for børn ned til to år. Hurtigtest-stedet vil fortsat have åbent alle dage mellem 9 og 19.

Det understreges fra regionens side, at personer, der er betegnet som nære kontakter, ikke kan blive pcr-testet i Brædstrup. Som nær kontakt skal man ringe til corona-opsporing på telefon 32320511 for rådgivning om tidspunkt for og henvisning til de to tests, man skal have foretaget.

Annonce

Falck rykker til Endelave

Også på Endelave opretter regionen endnu et coronateststed. Her vil der hver mandag og torsdag - med start torsdag den 6. maj - være mulighed for både at blive hurtigtestet og pcr-testet uden tidsbestilling.

Testcentret bliver oprettet i bygningen, der tidligere husede Endelave Skole på Kongevejen, og testholdet fra Falck kommer med færgen til Endelave om morgenen og tager tilbage til fastlandet med eftermiddagsfærgen.

Falcks testhold er også klar til at foretage test under færgeoverfarten både om morgenen på vej til Endelave og om eftermiddagen på sejlturen tilbage til Snaptun.

Annonce

Løbende optimering

Borgmester Peter Sørensen (S) er glad for, at Region Midtjylland er klar til at øge test-mulighederne i Horsens Kommune.

- Vi er i løbende dialog med regionen om hele tiden at optimere testmulighederne i Horsens Kommune. Det er helt afgørende, at vi alle jævnligt bliver testet, så vi undgår smittespredning og for bedst muligt at kunne lave hurtig og effektiv smitteopsporing, siger han i kommunens pressemeddelelse.

Annonce

Apotekergården åbner hurtigst muligt

I Horsens Kommune er der i forvejen mulighed for at blive pcr-testet med tidsbestilling på testcentret ved Casa Arena på Langmarksvej og hurtigtestet uden tidsbestilling på Falcks testcentre på Sandøvej 16, Ove Jensens Allé 19c, Beboerhuset ved Axelborg 4c, Aktivitetshuset på Hybenvej 6 og i Borgercentret på Niels Wongesvej 8 i Brædstrup.

Derudover er der endnu et hurtigtest-sted på vej i Horsens midtby - nærmere bestemt i 'Apotekergården bag Søndergades Apotek - og der arbejdes på en åbning hurtigst muligt.

På Regions Midtjyllands hjemmeside er det hele tiden muligt at se den opdaterede liste over test-steder og åbningstider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Annonce