Annonce
forside

Bosniske tyveknægte varetægtsfængslet efter kilometerlang hundeflugt

Hundepatruljer fra Sydøstjyllands Politi gik onsdag aften spor fra en have på Bygmarken i Hedensted i jagten på tre indbrudstyve. Alle blev fanget er nu varetægtsfængslet i fire uger. Arkivfoto: Jacob Schultz

Én indbrudstyv undveg politiets hunde i fire kilometer, inden han blev fanget i Daugård med lommen fuld af tyvekoster.

Hedensted: Torsdag blev tre mænd med bosnisk oprindelse varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Horsens.

Forud var gået en række indbrud fra blandt andet Hedensted, der kulminerede onsdag aften på en kilometerlang flugt fra politiets hunde.

Mændene, der er henholdsvis 36, 54 og 55 år, blev opdaget i færd med et indbrud på Bygmarken i Hedensted. En udendørs lyssensor aktiverede, hvorfor en af villaens beboere opdagede deres gerning og tilkaldte politiet.

Trioen tog straks flugten til fods, men første gerningsmand nåede alligevel knap ud på Daugårdvej, inden han var fanget. Næste tyveknægt nåede ud over de tilstødende marker, inden hundene fik ham på andre tanker.

Den sidste kan formentlig prale af en nogenlunde kondition. I hvert fald nåede han hele vejen til Daugård - en tur på knap fire kilometer - inden politiet fik fingre i ham.

På sig havde de tyvekoster fra et netop anmeldt indbrud på Aldumvej i Hedensted.

- Men der var også koster, vi ikke lige umiddelbart kunne placere. Det signalerer, at de har flere indbrud på samvittigheden, og det vil den videre efterforskning kaste lys over, siger vicepolitiinsepktør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi.

To af de bosniske indbrudstyve har bopæl i Aarhus, mens den sidste for nuværende er uden fast bopæl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Josephine Fock-sag siger mere om Alternativet end om Josephine Fock

Den besynderlige sag, der i øjeblikket klæber til den politiske leder for Alternativet, Josephine Fock, siger næsten mere om kulturen og ledelseskulturen i partiet, end det gør om den nyvalgte partileder. Hun er havnet i lidt af et stormvejr efter en artikel, bragt i dagbladet Information i lørdags. I artiklen fortæller flere partimedlemmer, heriblandt tidligere folketingsmedlemmer, anonymt om oplevelser med en Josephine Fock, der har svært ved at styre sit temperament. Voldsomme skideballer, verbale overfusninger og sågar fysisk grænseoverskridende adfærd har været en del af oplevelserne, der beskrives fra perioden 2015-2018, da Josephine Fock var medlem af Folketinget. I to af de år var hun desuden forkvinde for folketingsgruppen. Siden har andre stået frem med navn og bekræftet dele af indholdet i artiklen, og senest har den tidligere partileder, Uffe Elbæk, sagt, at han vil fortælle partiets hovedbestyrelse, hvad han har oplevet. Det er selvfølgelig tankevækkende, at en leder af et politisk parti ifølge nogle har så store problemer med at tøjle sit temperament. Men det er nærmest endnu mere tankevækkende, at den opførsel har fundet sted, uden at partiets ledelse har grebet ind i det. Mails, som Information har set, bekræfter, at der blev klaget over Josephine Focks opførsel allerede i 2016. Hvorfor tog man ikke hånd om det dengang? Hvorfor har partiets ledelse ikke fået udredt konflikten og forsøgt at skabe et ordentligt arbejdsklima? I stedet har uroen og modviljen mod Josephine Fock tilsyneladende ulmet under overfladen lige siden for nu at bryde frem i lys lue. Det vidner ikke om en partiledelse, der har taget sig godt af både ansatte og folketingsmedlemmer. Uffe Elbæk må bære en stor del af ansvaret for den krise, partiet og dets nyvalgte formand er havnet i. Nu er partiets hovedbestyrelse så kommet på banen. Den er i gang med at undersøge sagen gennem møder med flere af de involverede og satser på at melde noget ud i næste uge. Hvis Josephine Fock fortsætter som partileder, har hun en stor opgave foran sig med at genoprette tillid til partiet og hende selv. Men hvis noget af det, der er blevet sagt om hende, er sandt, kunne et simpelt ”undskyld” være en god start.

Annonce