Annonce
forside

Bosniske tyveknægte varetægtsfængslet efter kilometerlang hundeflugt

Hundepatruljer fra Sydøstjyllands Politi gik onsdag aften spor fra en have på Bygmarken i Hedensted i jagten på tre indbrudstyve. Alle blev fanget er nu varetægtsfængslet i fire uger. Arkivfoto: Jacob Schultz

Én indbrudstyv undveg politiets hunde i fire kilometer, inden han blev fanget i Daugård med lommen fuld af tyvekoster.

Hedensted: Torsdag blev tre mænd med bosnisk oprindelse varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Horsens.

Forud var gået en række indbrud fra blandt andet Hedensted, der kulminerede onsdag aften på en kilometerlang flugt fra politiets hunde.

Mændene, der er henholdsvis 36, 54 og 55 år, blev opdaget i færd med et indbrud på Bygmarken i Hedensted. En udendørs lyssensor aktiverede, hvorfor en af villaens beboere opdagede deres gerning og tilkaldte politiet.

Trioen tog straks flugten til fods, men første gerningsmand nåede alligevel knap ud på Daugårdvej, inden han var fanget. Næste tyveknægt nåede ud over de tilstødende marker, inden hundene fik ham på andre tanker.

Den sidste kan formentlig prale af en nogenlunde kondition. I hvert fald nåede han hele vejen til Daugård - en tur på knap fire kilometer - inden politiet fik fingre i ham.

På sig havde de tyvekoster fra et netop anmeldt indbrud på Aldumvej i Hedensted.

- Men der var også koster, vi ikke lige umiddelbart kunne placere. Det signalerer, at de har flere indbrud på samvittigheden, og det vil den videre efterforskning kaste lys over, siger vicepolitiinsepktør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi.

To af de bosniske indbrudstyve har bopæl i Aarhus, mens den sidste for nuværende er uden fast bopæl.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Er det rimeligt at fejre et firmas vækst, når baggrunden er, at alle berørte har sorte fingre?

Læserbrev: Avisen berettede 14. november om, at 27 gazellevirksomheder bliver fejret på Hedensted Rådhus 22. november. Én af virksomhederne er Hjarnø Havbrug A/S, hvis imponerende vækst over fire år væsentligst kan tilskrives, at man fuldstændigt har tilsidesat reglerne for drift af havbrug og i årevis har produceret mere end tilladt med en faktor mellem tre og seks. Dermed har man også forurenet Horsens Fjord og farvandet ud for langt mere end tilladt. Der afventes en retssag om forholdet, men eftersom firmaet har indrømmet skyld her i avisen, er det jo nok mindst sådan, at det forholder sig. Med firmaets indrømmelse karakteriseres Hedensted Kommunes tilsyn i de sidste år som kammeratligt. På trods af advarsler har man blindt troet på Hjarnø Havbrugs konstruerede årsrapporter. Hjarnø Havbrug A/S har således ikke bare forurenet Horsens Fjord, men også sin hjemstedkommunes renommé. Og hvilket ansvar har bestyrelsen, som rummer en direktør for et Horsens-advokatfirma? Hvor var revisionen Ernst & Young? Kunne de ikke lige som vi andre se, at de lovpligtige årsindberetninger var fri fantasi? Er det rimeligt at fejre et firmas vækst, når baggrunden er, at alle berørte har sorte fingre? Er CSR (Corporate Social Responsibility) kun noget, som man trækker frem i festtaler?

Horsens

- Far, far, julemanden er her...

Annonce