Annonce
Debat

Borgmesterkandidat i Skanderborg: Tøbrud i forhold til friplejehjem

"Omsorg behøver ikke alene være en offentlig opgave. Det kan private sagtens tage sig af. Det viser de mange private daginstitutioner, skoler og friplejehjem – der leverer undervisning, omsorg og pleje af tårnhøj kvalitet – hver evig eneste dag landet over." skriver Thomas Cordtz. (Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)

DEBAT: Det er jo ikke sådan, at bare fordi man bliver ældre, så ønsker man ikke det frie valg! Så selvfølgelig skal vi have friplejehjem i Skanderborg Kommune.

Derfor er det glædeligt at flere og flere partier er ved at være varme på ideen. Om det skyldes den første spæde forårssol, står hen i det uvisse. Men for enkelte partiers vedkommende kan man tale om et klart tøbrud i forhold til deres tidligere syn på friplejehjem, og det er dejligt, for der tegner sig efter seneste møde i Økonomiudvalget et klart flertal for etableringen af friplejehjem i kommunen.

Vi Konservative har støttet op om ideen fra første færd. For os handler det først og fremmest om, at de ældre får den omsorg og pleje, de har behov for og måtte ønske. Derfor mener vi, at alle skal have ret til frit valg mellem det offentlige og private. At kunne vælge frit bør være lige så naturligt i ældreplejen som i daginstitutioner og skoler, hvor vi længe har haft både offentlige og private tilbud.

Annonce

Så lad os da tage udgangspunkt i borgernes ønsker og behov og give dem det frie valg! Omsorg behøver ikke alene være en offentlig opgave. Det kan private sagtens tage sig af. Det viser de mange private daginstitutioner, skoler og friplejehjem – der leverer undervisning, omsorg og pleje af tårnhøj kvalitet – hver evig eneste dag landet over.


Tiden er moden, og med udsigt til en udvidelse af Dagmargården i Skanderborg vil det være helt naturligt at se på mulighederne for at få etableret friplejehjem.


Selvom enkelte røde partier forsøger at tegne et billede af, at friplejehjem er lig med en udhuling af kommunens service og velfærdsniveau, er det langt fra sandheden. Det er jo ikke sådan, at de kommunale plejehjem eller de ældre, der bor på dem, stilles ringere, blot fordi der kommer friplejehjem til. Friplejehjem er snarere et kærkomment supplement til de eksisterende kommunale tilbud og kan frem for alt være med til at løse fremtidens kapacitetsudfordringer.

Flere non-profit organisationer har meldt sig på banen og er interesserede i at etablere sig i Skanderborg. Det vil derfor være tudetosset at forpasse chancen. Tiden er moden, og med udsigt til en udvidelse af Dagmargården i Skanderborg vil det være helt naturligt at se på mulighederne for at få etableret friplejehjem i fx centerbyerne eller måske i de mindre byer.

Dermed kan vi sikre, at vi fortsat har plejehjemstilbud i alle større og mindre byer i alle ender af kommunen, hvilket netop er konservativ politik… og sund fornuft.

Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce