Annonce
Debat

Borgmesterens jubeloptimisme bringer os ikke i mål

Lars Jensen, Løsning, Konservative.

Læserbrev: Hvor var det skønt at læse borgmester Kasper Glyngøs læserbrev ("Jeg er optimistisk i forhold til, at vi i Hedensted Kommune kommer i mål", red.) på sådan en solbeskinnet torsdag eftermiddag!

Det er da helt fantastisk, at vi på én og samme tid kan udråbe klimaforandringer til vor tids største udfordring og samtidig forsikre os om, at vi nok skal redde planeten med lidt flere klimaveje og få flere til at bruge fjernvarme.

Det lyder lidt som varm luft. Så kan man jo tænke lidt over, om borgmesterens varme, optimistiske klimasnak egentlig trækker C02-regnskabet i negativ eller positiv retning.

Annonce

Men 50 meter ny klimavej i Hedensted og 120 meter termovej i Hornsyld flytter ikke meget. Det er naturligvis ny viden og teknologi, vi kan bruge, når der anlægges nye veje. Men det er ikke med til at bringe os i mål.

Borgmesterordene klinger også en anelse hult al den stund, at vi i bedste fald først en gang i slutningen af 2022 får en samlet klimaplan, der fortæller, hvordan vi får reduceret C02-udledningen med 70 pct. i 2030 - og bliver helt neutrale i 2050.

Kommunen skal gå foran og lade sit personale køre i elbiler i stedet for forurenende benzin- og dieselbiler. Faktisk råder kommunen i dag blot over én hybrid-bil og to rene el-biler. Det er bare ikke godt nok.

Lars Jensen

Kommunen skal gå foran og lade sit personale køre i elbiler i stedet for forurenende benzin- og dieselbiler. Faktisk råder kommunen i dag blot over én hybrid-bil og to rene el-biler. Det er bare ikke godt nok.

Med konservative stemmer i det nye byråd vil jeg slås for, at den grønne omstilling for alvor kommer på dagsordenen, så vi kommer tættere på de nationale klimamål. For det er vor tids største udfordring.

Og det er ikke nok at tro på, at alt nok skal ende godt. Vi bliver nødt til at handle. Også i Hedensted.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce