Annonce
Horsens

Borgmesteren om nye høje smittetal i Horsens Kommune: Formoder, der er en kobling til udbrud på sygehuset

Horsens Kommune har ifølge Statens Serum Institut et incidenstal på 134,5 konstaterede smittetilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere. Det placerer Horsens i den øverste tredjedel af landets 98 kommuner. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S) formoder, at covid-19-udbrud på Regionshospitalet er med til at give kommunen høje smittetal i disse dage. Han afventer dog nærmere svar fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
Annonce

Horsens: Smittetallene i Horsens Kommune er høje i disse dage.

Mandag er der i den daglige opgørelse konstateret 21 nye tilfælde af covid-19, og sidste uge bød på i alt 113 konstaterede smittede blandt kommunens borgere, og det er det højeste tal på ugebasis, der hidtil er registreret.

Daglige smittetal i Horsens Kommune

Hver dag kommer der en ny melding om, hvor mange der testet positiv for covid-19 i Horsens Kommune inden for det seneste døgn - altså siden sidste måling.

Tallet dækker over, hvor mange af de analyserede tests, der er konstateret positive. Det betyder, at testen godt kan være foretaget tidligere.

Sådan ser de seneste to ugers daglige tal ud:

Mandag 16. november: 21 nye tilfælde

Søndag 15. november: 22 nye tilfælde

Lørdag 14. november: 18 nye tilfælde

Fredag 13. november: 28 nye tilfælde

Torsdag 12. november: 14 nye tilfælde

Onsdag 11. november: 12 nye tilfælde

Tirsdag 10. november: 11 nye tilfælde

Mandag 9. november: 8 nye tilfælde

Søndag 8. november: 4 nye tilfælde

Lørdag 7. november: 7 nye tilfælde

Fredag 6. november: 18 nye tilfælde

Torsdag 5. november: 8 nye tilfælde

Onsdag 4. november: 13 nye tilfælde

Tirsdag 3. november: 7 nye tilfælde

Mandag 2. november: 3 nye tilfælde

Antal smittede om ugen:

Uge 46: 113 tilfælde (16,1 nye om dagen i gennemsnit)

Uge 45: 60 tilfælde (8,6 nye om dagen i gennemsnit)

Uge 44: 53 tilfælde (7,6 nye om dagen i gennemsnit)

Uge 43: 55 tilfælde (7,9 nye om dagen i gennemsnit)

Uge 42: 63 tilfælde (9 nye om dagen i gennemsnit)

Uge 41: 112 tilfælde (16 nye om dagen i gennemsnit)

Hvad der præcist er årsagen til de nuværende smittetal, ved borgmester Peter Sørensen (S) ikke præcist, men han og kommunens krisestab afventer netop at få nogle svar på det fra Styrelsen for Patientsikkerhed i løbet af mandagen eller tirsdagen.

- Jeg formoder, at der er en kobling til smitteudbruddet på sygehuset, men det skal vi have svar på fra Styrelsen for Patientsikkerhed, inden jeg kan sige andet, end at det er en formodning, siger han.

Annonce

36 smittede på sygehus

Det omtalte smitteudbrud er på Medicinsk Sengeafsnit 1 på Regionshospitalet Horsens, hvor seneste tal, som Horsens Folkeblad er bekendt med, lyder på 36 smittede på afdelingen. Heraf er det kun fem, der har meldt sig syge hen over weekenden.

Derfor er det heller ikke borgmesterens formodning, at smitteudbruddet er eneste forklaring på de høje tal i Horsens Kommune.

Selv om smitten fra sengeafsnittets ansatte kan have spredt sig til familier og omgangskreds og dermed have ramt mange. Omvendt er det ikke nødvendigvis alle ansatte, der bor i Horsens Kommune.


Vi håber at få nærmere oplysninger fra Styrelsen for Patientsikkerhed i forhold til, om vi skal foretage os noget. Det kan for eksempel være, om vi skal teste flere i kommunen, eller om vi skal kigge på mindre geografiske områder.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


- Vi håber at få nærmere oplysninger fra Styrelsen for Patientsikkerhed i forhold til, om vi skal foretage os noget. Det kan for eksempel være, om vi skal teste flere i kommunen, eller om vi skal kigge på mindre geografiske områder, siger Peter Sørensen.

Han understreger, at der ikke er noget, der indikerer smitteudbrud så lokalt, at det kræver restriktioner. Mandagens smittede er spredt over hele kommunen.

Der er intet nyt at berette om smitten på plejecentret Dronning Ingrids Hjem i Brædstrup, hvor en beboer på en korttidsplads samt to ansatte blev konstateret smittet fredag i sidste uge. Ud over at den i første omgang ser ud til at være stoppet ved de tre tilfælde.

Hen over weekenden viste tests af personale og beboere ingen nye smittede, og de skal testes i en opfølgende omgang igen senere i denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Efter ulykke på Vestvejen: Familie på tre - næsten fire - har det godt

Annonce