Annonce
Horsens

Borgmesteren griber ind: Pølsepavillon får en ny chance på Torvet

Borgmester Peter Sørensens (S) ændringsforslag giver mulighed for, at Tung Nguyen kan beholde sin pølsepavillon på Torvet. Den skal dog i i givet fald flyttes nogle få meter, for byrådet har et ønske om, at vandskulpturen Beringsøen skal placeres omtrent der, hvor pavillonen står i dag. Tegning: Julius
Peter Sørensen (S) har med et ændringsforslag underkendt det socialdemokratiske flertal i plan- og miljøudvalget. Den faste stadeplads skal sendes i udbud, og her får Torvets pølsemand mulighed for at byde ind.
Annonce

Horsens: Et socialdemokratisk flertal i plan- og miljøudvalget dømte i sidste uge den omstridte pølsepavillon på Torvet ude, men nu er den inde i varmen igen.

Borgmester Peter Sørensen (S) er personligt gået ind i sagen og har forud for byrådsmødet på mandag stillet et forslag, der giver pølsepavillonens ejer, Tung Nguyen, mulighed for at byde ind på at flytte sin pavillon til en ny placering på Torvet.

Borgmesterens forslag er et ændringsforslag, der helt usædvanligt underkender det socialdemokratiske flertal i plan- og miljøudvalget.

De fem medlemmer af udvalget stemte nemlig i sidste uge for en løsning, hvor kommunen investerer i en madbod på 12-15 kvadratmeter og et toilet til en samlet pris på 1,25 millioner kroner. En løsning, der ville betyde, at Tung Nguyen skulle afhænde sin noget større pølsepavillon og i stedet overveje at byde ind på at drive den kommunalt ejede madbod.

S-flertallets bud på en løsning ville være blevet vedtaget endeligt i plan- og miljøudvalget, hvis ikke Michael Nedersøe (DF) havde bedt om at få sagen behandlet i byrådet.

Det er en uheldig sag, der er blevet lidt mudret, og jeg følte, at det var på tide som borgmester at komme med et kompromisforslag.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens

Annonce

Klar til bud fra Tung

I Peter Sørensens ændringsforslag sættes en fast stadeplads i udbud. Alle bud, der overholder lokalplanens beskrivelse af blandt andet spisestedets størrelse og udseende, kan komme i betragtning. Også et eventuelt bud fra Tung Nguyen, der tidligere i Folkebladet har sagt, at han gerne forskønner sin pavillon, og at den er mulig at flytte til en ny placering.

- Er det muligt, at pølsepavillonen kan blive på Torvet inden for lokalplanens rammer?

- Jeg er ikke fagperson på det her område, men jeg kan ikke se, hvordan den eksisterende pølsepavillon med nogle modificeringer ikke skulle kunne det, siger Peter Sørensen.

Borgmesterens forslag tager også højde for, at der ikke kommer bud ind, der lever op til lokalplanen. I det tilfælde vil byrådet afsætte 800.000 kroner til en madpavillon med indendørsservering.

Annonce

Vigtigt at følge lokalplanen

Et mindretal i plan- og miljøudvalget bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative stemte i sidste uge for en løsning, der ligner borgmesterens forslag - med den forskel, at det i Peter Sørensens forslag slås fast, at vinderen af udbuddet skal overholde lokalplanen. Her står der blandt andet, at der skal være tale om en fast pavillon.

Peter Sørensen varslede på et møde i koordinationsudvalget mandag, hvor alle partiledere er repræsenteret, at han ville komme et ændringsforslag, og tirsdag morgen blev det sendt ud til partilederne.

- Vi havde en god samtale om, hvad der skilte parterne. Det er en uheldig sag, der er blevet lidt mudret, og jeg følte, at det var på tide som borgmester at komme med et kompromisforslag. For mig er det vigtigt, at vi følger lokalplanen og dommerbetænkningen, der klart og tydeligt sætter rammerne for de visioner, vi har for Søndergade og Torvet, siger han.

- Er det ikke usædvanligt, at du går imod et socialdemokratisk flertal i plan- og miljøudvalget?

- Det synes jeg, er irrelevant. Jeg har respekt for udvalgsstyret i kommunen, men her var der en sag, der trængte til at komme på sporet igen, siger Peter Sørensen.

Alle partiledere har ikke meldt deres holdning til ændringsforslaget ud, men flertallet er sikret på forhånd, for det største oppositionsparti, Venstre, vil med glæde stemme ja til det, siger Martin Ravn, gruppeformand for Venstre og formand for plan- og miljøudvalget.

- Det er et fremragende forslag. Det glæder mig, at Socialdemokratiet endelig har set lyset og nu bakker op om vores forslag, siger han.

Tung Nguyen har tidligere i Folkebladet sagt, at det uden de store problemer er muligt at flytte pølsepavillonen til en ny placering på Torvet. Nu kan det måske blive aktuelt. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce