Annonce
Horsens

Borgmesteren griber ind: Pølsepavillon får en ny chance på Torvet

Borgmester Peter Sørensens (S) ændringsforslag giver mulighed for, at Tung Nguyen kan beholde sin pølsepavillon på Torvet. Den skal dog i i givet fald flyttes nogle få meter, for byrådet har et ønske om, at vandskulpturen Beringsøen skal placeres omtrent der, hvor pavillonen står i dag. Tegning: Julius
Peter Sørensen (S) har med et ændringsforslag underkendt det socialdemokratiske flertal i plan- og miljøudvalget. Den faste stadeplads skal sendes i udbud, og her får Torvets pølsemand mulighed for at byde ind.

Horsens: Et socialdemokratisk flertal i plan- og miljøudvalget dømte i sidste uge den omstridte pølsepavillon på Torvet ude, men nu er den inde i varmen igen.

Borgmester Peter Sørensen (S) er personligt gået ind i sagen og har forud for byrådsmødet på mandag stillet et forslag, der giver pølsepavillonens ejer, Tung Nguyen, mulighed for at byde ind på at flytte sin pavillon til en ny placering på Torvet.

Borgmesterens forslag er et ændringsforslag, der helt usædvanligt underkender det socialdemokratiske flertal i plan- og miljøudvalget.

De fem medlemmer af udvalget stemte nemlig i sidste uge for en løsning, hvor kommunen investerer i en madbod på 12-15 kvadratmeter og et toilet til en samlet pris på 1,25 millioner kroner. En løsning, der ville betyde, at Tung Nguyen skulle afhænde sin noget større pølsepavillon og i stedet overveje at byde ind på at drive den kommunalt ejede madbod.

S-flertallets bud på en løsning ville være blevet vedtaget endeligt i plan- og miljøudvalget, hvis ikke Michael Nedersøe (DF) havde bedt om at få sagen behandlet i byrådet.

Annonce
Det er en uheldig sag, der er blevet lidt mudret, og jeg følte, at det var på tide som borgmester at komme med et kompromisforslag.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens

Klar til bud fra Tung

I Peter Sørensens ændringsforslag sættes en fast stadeplads i udbud. Alle bud, der overholder lokalplanens beskrivelse af blandt andet spisestedets størrelse og udseende, kan komme i betragtning. Også et eventuelt bud fra Tung Nguyen, der tidligere i Folkebladet har sagt, at han gerne forskønner sin pavillon, og at den er mulig at flytte til en ny placering.

- Er det muligt, at pølsepavillonen kan blive på Torvet inden for lokalplanens rammer?

- Jeg er ikke fagperson på det her område, men jeg kan ikke se, hvordan den eksisterende pølsepavillon med nogle modificeringer ikke skulle kunne det, siger Peter Sørensen.

Borgmesterens forslag tager også højde for, at der ikke kommer bud ind, der lever op til lokalplanen. I det tilfælde vil byrådet afsætte 800.000 kroner til en madpavillon med indendørsservering.

Vigtigt at følge lokalplanen

Et mindretal i plan- og miljøudvalget bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative stemte i sidste uge for en løsning, der ligner borgmesterens forslag - med den forskel, at det i Peter Sørensens forslag slås fast, at vinderen af udbuddet skal overholde lokalplanen. Her står der blandt andet, at der skal være tale om en fast pavillon.

Peter Sørensen varslede på et møde i koordinationsudvalget mandag, hvor alle partiledere er repræsenteret, at han ville komme et ændringsforslag, og tirsdag morgen blev det sendt ud til partilederne.

- Vi havde en god samtale om, hvad der skilte parterne. Det er en uheldig sag, der er blevet lidt mudret, og jeg følte, at det var på tide som borgmester at komme med et kompromisforslag. For mig er det vigtigt, at vi følger lokalplanen og dommerbetænkningen, der klart og tydeligt sætter rammerne for de visioner, vi har for Søndergade og Torvet, siger han.

- Er det ikke usædvanligt, at du går imod et socialdemokratisk flertal i plan- og miljøudvalget?

- Det synes jeg, er irrelevant. Jeg har respekt for udvalgsstyret i kommunen, men her var der en sag, der trængte til at komme på sporet igen, siger Peter Sørensen.

Alle partiledere har ikke meldt deres holdning til ændringsforslaget ud, men flertallet er sikret på forhånd, for det største oppositionsparti, Venstre, vil med glæde stemme ja til det, siger Martin Ravn, gruppeformand for Venstre og formand for plan- og miljøudvalget.

- Det er et fremragende forslag. Det glæder mig, at Socialdemokratiet endelig har set lyset og nu bakker op om vores forslag, siger han.

Tung Nguyen har tidligere i Folkebladet sagt, at det uden de store problemer er muligt at flytte pølsepavillonen til en ny placering på Torvet. Nu kan det måske blive aktuelt. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce