Annonce
Horsens

Borgmester vil hæve kommuneskat: Horsens ligger i midterfeltet

Horsens-borgmester Peter Sørensen (S) vil sætte skatten op. Den lokale kommuneskat er ikke blevet ændret siden 2008. Arkivfoto: Michael Bager
Det er langt fra hver dag, kommuner vælger at sætte skatten op. Det viser tal fra Skatteministeriet.
Annonce

Horsens: Selv hvis borgmester Peter Sørensens (S) forslag om at hæve kommuneskatten med 0,2 procentpoint bliver til virkelighed, er der langt op til de højeste kommuneskatter i Danmark.

Det viser tal fra Skatteministeriet.

I dag ligger Horsens på en lun midterplacering, hvad  angår kommuneskattens størrelse i forhold til skatten i resten af landets kommuner.

Hvis skatten sættes op, som borgmesteren ønsker, skal horsensianerne fremover betale 25,4 pct. Det er nøjagtig samme niveau som i Hedensted, hvor borgerne siden 2010 har betalt netop 25,4 pct.

Skanderborg og Fredericia kommuner ligger en anelse højere med henholdsvis 25,7 og 25,5 pct., mens Odder og Aarhus ligger lavere med henholdsvis 25,1 og 24,4 pct.

Længere ned er der til Vejles kommuneskat. Vejlenserne slipper med 23,4 pct. i kommuneskat og kan glæde sig over at betale den sjette laveste skat af borgerne i alle landets 98 kommuner.

Landets højeste kommuneskat betaler borgerne på Langeland. Her er kommuneskatten 27,8 pct., mens borgerne på Frederiksberg, i Gentofte og Rudersdal slipper med kun 22,8 pct.

Annonce

Langt fra hverdag at pille ved skatten

Et blik på oversigten over størrelsen på skatterne i landets kommuner viser også, at det langt fra er hverdag at sætte skatten op eller ned i kommunerne. I Horsens er skatten - som i rigtig mange af landets øvrige kommuner - ikke blevet justeret siden kommunalreformen i 2007.

En af de største skattestigninger ad en enkelt omgang kom, da Hedensted Kommune med virkning fra 2010 af Indenrigsministeriet fik lov til at lade skatten stige med 0,9 procentpoint til det nuværende niveau på 25,4 pct. Samme år fik Skanderborg Kommune lov til at lade skatten stige med 0,8 procentpoint, mens Odder Kommune fik nej til at lade skatten stige med 0,5 procentpoint, som den havde ønsket.

Året efter lykkedes det dog Odder Kommune at komme igennem med en mindre stigning på 0,2 procentpoint i kommuneskatten.

Sidste år hævede 10 danske kommuner skatten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce