Annonce
Brædstrup

Borgmester: Vi når snart mål om 50 nye almene boliger i Brædstrup

Der er mange boligprojekter på vej i Brædstrup for øjeblikket. Blandt andet kunne JP Invest & Udvikling sidste år præsentere Brædstrups største boligprojekt med 80 boliger midt på Søndergade. Arkivfoto: Morten Pape

Borgmester Peter Sørensen (S) forventer, at man inden for to til tre år er i mål med en politisk aftale om at bygge 50 almene boliger i Brædstrup.

Brædstrup: På mandag forventes byrådet i Horsens Kommune at give sin endelige godkendelse til en ny lokalplan for krogrunden på Nørregade 11 i Brædstrup, så boligselskabet Domea kan bygge 32 almene lejligheder samt seks tilhørende rækkehuse.

Dermed skydes det første store almene boligbyggeri i gang, efter byrådspolitikerne i 2017 indgik en politisk aftale om at etablere 50 almene boliger i Brædstrup over en årrække.

Ud over Domea arbejder JP Invest og Udvikling på at etablere 80 boliger på energigrunden, hvor der også bliver plads til et bofællesskab for seniorer, og de mange projekter i støbeskeen er med til at gøre, at borgmester Peter Sørensen (S) er optimist omkring at nå målsætningen for byggeri af almene boliger.

- Vi kommer i mål og også mere end det inden for de næste to-tre år, og det sker i en kombination af alment og privat byggeri. Mange af projekterne er for 60+-segmentet, men hvis det kan være med til at sætte en positiv spiral i gang, hvor seniorerne skifter deres villa ud med en mindre bolig, og der så kommer børnefamilier ind, vil det være godt for Brædstrup. Som kommune ser vi gerne, at der er noget for alle målgrupper i byen, siger Peter Sørensen.

Annonce

Vi kommer i mål og også mere end det inden for de næste to-tre år, og det sker i en kombination af alment og privat byggeri.

Peter Sørensen, borgmester

Tryghedsboliger

Borgmesteren har tidligere tilkendegivet, at han også gerne ser, at der etableres egentlige tryghedsboliger i Brædstrup, hvor der kan være tilknyttet en "social vicevært" til de almene boliger.

Indtil nu er der ingen aktuelle planer for tryghedsboliger, da Domeas byggeri på krogrunden ikke indeholder en vicevært-ordning.

- Nu er der en gruppe private, der arbejder med et bofællesskab, og det er også et koncept, der minder om tryghedsboliger. Når der er et bofællesskab på vej, syntes jeg ikke, at vi fra kommunen skulle forstyrre det. Derfor bakker vi hellere op om bofællesskabet, men det er stadigt muligt, at der kommer tryghedsboliger i et andet projekt, siger Peter Sørensen.

Han oplyser, at der også er flere private boligprojekter på vej i Brædstrup, som han dog ikke kan oplyse om i øjeblikket.

Afdæmpet interesse for sygehusgrund

Borgmesteren og kommunen har tidligere vist interesse for sygehusgrunden, som på grund af den centrale beliggenhed kunne være interessant til boligbyggeri. Horsens Kommune og Region Midtjylland har imidlertid ikke kunne blive enige om en pris, og samtidig er kommunens interesse kølnet lidt, forklarer Peter Sørensen.

- Det er heller ikke der, man nødvendigvis skal kigge på først. Nu er der så mange andre projekter i gang, og der skal være det rigtige tempo i de forskellige projekter. Det er klart, at sygehusgrunden er attraktiv til den rigtige pris. Den har jeg bare ikke hørt endnu. Men nu fylder livsstilscentret og hospice også sygehusgrunden godt ud, så det kan være, at regionen har brug for de sidste huller til at lave sundhedstilbud i stedet for. Det kunne også være en ambition, jeg kunne have for området, siger Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Flue nedlagde motorcyklist

Annonce