Annonce
Horsens

Borgmester: Vi har været vanvittig gode til at passe på os selv og hinanden

Man skal ikke langt tilbage i tiden, før indgangen til regionshospitalet i Horsens så sådan ud. Der skal vi ikke hen igen, tværtimod. - Det er vigtigt, at vi alle fortsætter med at passe på os selv og hinanden, lyder opfordringen fra borgmester Peter Sørensen. Foto: Morten Pape
Peter Sørensen glæder sig over lavt smittetal i Horsens og 11 dage uden konstatering af nye smittede. Han appellerer til, at vi holder fast i forsigtigheden, så smitten ikke blusser op.
Annonce

Horsens: Vi ligger rigtig flot, det kan vi alle kun glæde os over.

Sådan lyder kommentaren fra borgmesteren til det lave antal smittede i Horsens Kommune,  hvor der heller ikke er konstateret nye tilfælde af smitte med covid-19 de seneste 11 dage, hvor der er sket en svag stigning i smittetallet på landsplan.

- Samtidig er der en stor stigning i folk, der bliver testet  her i kommunen. De seneste to uger er 1594 blevet testet, før det er 11.606 blevet testet, så tallet er godt dækkende, selv om der selvfølgelig  kan være nogle, der har været syge, uden de ved det.

Og Peter Sørensen vil prise sig lykkelig, hvis de flotte tal holder.

Annonce

Hvad nu hvis...

- Men, siger han, der lurer også en bekymring i baghovedet, for hvad nu hvis det vender tilbage? Det har man oplevet flere steder, blandt andet i Barcelona. Eller se i Hjørring, hvor de havde smittetal, der lignede vores, og pludselig oplevede en opblussen i løbet af fem-syv dage, så det er ikke til at spøge med. Jeg vil bestemt ikke male Fanden på væggen, med det er vigtigt, at vi alle holder fast i de tiltag, der mindsker smittespredning, for det kan se anderledes ud i løbet af få dage.

Sundhedsministerens udmelding om stigningen i smittetallet, tager han meget alvorligt, velvidende at ministeren har viden fra Europa, som han ikke har.

Så husk nu det der med afstand, håndvask, sprit, nys og host i ærmet.

Annonce

Vi fulgte anbefalingerne

Årsagen til, at det er gået så godt i Horsens, har han svært ved at pege på.

- Der er ingen eksakt videnskab i det her. Vi har lænet os op af myndighedernes anbefalinger, ja, vi lukkede faktisk nogle områder, før det blev påbudt. Vi har ikke haft en bedre plan, end den, regeringen er kommet med, men kan glæde os over, at vi ikke har haft smitte på vores institutioner for sårbare grupper. Til gengæld har vi haft myndigheder, som har været enormt dygtige til at kommunikere deres anbefalinger og beslutninger ud til kommunerne, og så har det været vores opgave at lave lokale løsninger. Det har nogle gange været forvirrende ja, men den opgave skal vores personale have stor ros for at have løst. Også for at justere løsningerne hen ad vejen i takt med, at man fik mere viden og erfaring.


Det vigtige er, at vi ikke kommer i en situation, hvor vi bliver nødt til at lukke noget ned igen, men at vi i stedet kan åbne endnu mere op.

Peter Sørensen, borgmester


Hans mantra er, at der hviler et stort personligt ansvar på alle i forhold til at holde smittespredningen nede - eller væk.

- Der er selvfølelig altid enkelte, der er ligeglade, men helt generelt har vi være vanvittig gode til at passe på os selv og hinanden. Det skal alle have stor ros for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce