Annonce
Horsens

Borgmester tror, at omstridt kunstværk på Torvet kan flyttes

Kirsten Ortweds kunstværk Beringsøen blev indviet i 2002. Arkivfoto.

Giveren af kunstværket, Inge og Asker Larsens Fond, har givet grønt lys til, at Beringsøen flyttes længere mod øst på Torvet for at skabe plads til flere aktiviteter. En eventuel flytning kan blive aktuel i foråret 2019.

Horsens: Meget tyder på, at kunstværket Beringsøen om et års tid vil blive flyttet fra sin nuværende placering midt på Torvet i Horsens.

Lokalplanforslaget for renoveringen af Søndergade, Jessensgade og Torvet blev vedtaget på byrådsmødet mandag aften, og i forbindelse med det fortalte borgmester Peter Sørensen (S), at han har været i dialog med giveren af Beringsøen, Inge og Asker Larsens Fond, der ifølge borgmesteren har givet grønt lys til at flytte kunstværket til en anden placering på Torvet længere mod øst.

Sker det, vil kunstværket formentlig også blive ændret, så rammen omkring øen bliver fjernet.

- I vinderforslaget for renoveringen er der lagt op til, at Beringsøen kan flyttes længere ud til siden for at give plads til mere aktivitet på Torvet, og efter at vi har fået accept fra Inge og Asker Larsens Fond, tror jeg, at det kommer til at ske, sagde Peter Sørensen.

- Man må erkende, at Beringsøen fylder meget på Torvet, og at en flytning kunne give mulighed for andre aktiviteter. Det er vigtigt, at vi har et godt flow af mennesker på Torvet, sagde han.

Man må erkende, at Beringsøen fylder meget på Torvet, og at en flytning kunne give mulighed for andre aktiviteter.

Peter Sørensen (S), borgmester
Torvet i Horsens 20. oktober 2017. Foto: Palle Herløv

Gynger flyttes måske

I oplægget fra vinderen af arkitektkonkurrencen, Schul Landskabsarkitekter, er de interaktive gynger på Torvet ikke med, men Peter Sørensen slår fast, at der på Torvet skal være en "installation, som giver lyst til ophold".

- Jeg kan forstå på de forretningsdrivende, at der er kommet et bedre flow på Torvet, efter at gyngerne er kommet. Det skal vi fastholde og øge yderligere, men man kan godt forestille sig, at gyngerne bliver flyttet til en anden placering til fordel for noget andet, sagde Peter Sørensen efter byrådsmødet.

Prisen for en flytning af Beringsøen er ikke på plads, sagde han.

- Der er lavet et estimat, hvor fagfolk har vurderet, at det kan holdes inden for den samlede økonomiske ramme. Nu skal projektet jo i udbud, og så kan det være, at prisen bliver trykket lidt.

- Har kunstneren, Kirsten Ortwed, sagt god for en flytning?

- Vi har endnu ikke snakket med kunstneren. Det er jo egentlig ikke noget, vi er forpligtet til, men det er god stil at gøre det, så hvis det bliver aktuelt, vil vi gøre det, sagde Peter Sørensen.

Den endelige tidsplan for renoveringen af området er endnu ikke på plads, men ifølge teknisk direktør Jens Heslop vil renoveringen af Torvet med al sandsynlighed finde sted i foråret 2019.

Vinderfirmaet i arkitektkonkurrencen, Schul Landskabsarkitekter, ønsker at flytte Beringsøen længere mod øst. Også gyngerne på Torvet forventes at blive flyttet til en anden endnu ukendt placering. Denne visualisering stammer fra vinderprojektet.
Annonce
Hedensted For abonnenter

Porte, sten, diger, lave klitter og sandmotor: Her er forslagene til at sikre Juelsminde mod oversvømmelse

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Erhverv For abonnenter

164-årigt industrifirma går tilbage til historisk navn og opruster: Vi vokser så voldsomt, at vi skal bruge 20 nye

Horsens

Bowlingspil endte i slagsmål og ung mand kaldte betjente for hunde: Politiet blev kaldt ud i Horsens' natteliv

Erhverv

Martin har været mekaniker i 10 år: De svære fejl løser han derhjemme om aftenen

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Horsens For abonnenter

252 stemmer og en mistet plads i byrådet får ikke Anni Jakobsen til at give op: Jeg prøver igen om fire år

Horsens

Se video: Anne blev overrasket af sin kollega: Du gør det værd for os alle sammen at stå op og gå på arbejde

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens

19-årige David Kruse dominerede på midtbanen, da AC Horsens slog de nærmeste konkurrenter: Nu jagter han flere chancer i Jens Berthel Askous startopstilling

Horsens For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Horsens

Fire biler endte lørdag morgen i grøften: Politiet advarer trafikanter mod uopmærksomhed

Annonce