Annonce
Horsens

Borgmester tror, at omstridt kunstværk på Torvet kan flyttes

Kirsten Ortweds kunstværk Beringsøen blev indviet i 2002. Arkivfoto.

Giveren af kunstværket, Inge og Asker Larsens Fond, har givet grønt lys til, at Beringsøen flyttes længere mod øst på Torvet for at skabe plads til flere aktiviteter. En eventuel flytning kan blive aktuel i foråret 2019.

Annonce

Horsens: Meget tyder på, at kunstværket Beringsøen om et års tid vil blive flyttet fra sin nuværende placering midt på Torvet i Horsens.

Lokalplanforslaget for renoveringen af Søndergade, Jessensgade og Torvet blev vedtaget på byrådsmødet mandag aften, og i forbindelse med det fortalte borgmester Peter Sørensen (S), at han har været i dialog med giveren af Beringsøen, Inge og Asker Larsens Fond, der ifølge borgmesteren har givet grønt lys til at flytte kunstværket til en anden placering på Torvet længere mod øst.

Sker det, vil kunstværket formentlig også blive ændret, så rammen omkring øen bliver fjernet.

- I vinderforslaget for renoveringen er der lagt op til, at Beringsøen kan flyttes længere ud til siden for at give plads til mere aktivitet på Torvet, og efter at vi har fået accept fra Inge og Asker Larsens Fond, tror jeg, at det kommer til at ske, sagde Peter Sørensen.

- Man må erkende, at Beringsøen fylder meget på Torvet, og at en flytning kunne give mulighed for andre aktiviteter. Det er vigtigt, at vi har et godt flow af mennesker på Torvet, sagde han.

Man må erkende, at Beringsøen fylder meget på Torvet, og at en flytning kunne give mulighed for andre aktiviteter.

Peter Sørensen (S), borgmester
Torvet i Horsens 20. oktober 2017. Foto: Palle Herløv
Annonce

Gynger flyttes måske

I oplægget fra vinderen af arkitektkonkurrencen, Schul Landskabsarkitekter, er de interaktive gynger på Torvet ikke med, men Peter Sørensen slår fast, at der på Torvet skal være en "installation, som giver lyst til ophold".

- Jeg kan forstå på de forretningsdrivende, at der er kommet et bedre flow på Torvet, efter at gyngerne er kommet. Det skal vi fastholde og øge yderligere, men man kan godt forestille sig, at gyngerne bliver flyttet til en anden placering til fordel for noget andet, sagde Peter Sørensen efter byrådsmødet.

Prisen for en flytning af Beringsøen er ikke på plads, sagde han.

- Der er lavet et estimat, hvor fagfolk har vurderet, at det kan holdes inden for den samlede økonomiske ramme. Nu skal projektet jo i udbud, og så kan det være, at prisen bliver trykket lidt.

- Har kunstneren, Kirsten Ortwed, sagt god for en flytning?

- Vi har endnu ikke snakket med kunstneren. Det er jo egentlig ikke noget, vi er forpligtet til, men det er god stil at gøre det, så hvis det bliver aktuelt, vil vi gøre det, sagde Peter Sørensen.

Den endelige tidsplan for renoveringen af området er endnu ikke på plads, men ifølge teknisk direktør Jens Heslop vil renoveringen af Torvet med al sandsynlighed finde sted i foråret 2019.

Vinderfirmaet i arkitektkonkurrencen, Schul Landskabsarkitekter, ønsker at flytte Beringsøen længere mod øst. Også gyngerne på Torvet forventes at blive flyttet til en anden endnu ukendt placering. Denne visualisering stammer fra vinderprojektet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Byguider i Brande er klar

Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce