Annonce
Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Det kraftige corona-smittetryk i Aarhus kombineret med, at der inden for de seneste 24 timer er konstateret Covid-19 i Horsens, bekymrer borgmester Peter Sørensen (S). Han appellerer derfor til, at horsensianerne husker at følge retningslinjerne om at spritte af, vaske hænder og holde afstand. Foto: Morten Pape
Coronaudbruddet i Aarhus samt et stigende smittetal i Horsens får nu en bekymret Peter Sørensen (S) til at appellere til, at horsensianerne husker at passe på hinanden.
Annonce

Horsens: Vi er ikke i nærheden af Aarhus-tallene, men der er sket en stigning i antallet af coronasmittede i Horsens. Jeg ved, at der inden for de seneste 24 timer er konstateret Covid-19 i Horsens. Hvis ikke vi husker at følge myndighedernes anbefalingerne, risikerer vi at stå med samme udfordring som Aarhus og Ringsted lige nu, og det bekymrer mig.

Sådan lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S),  der opfordrer horsensianerne til at huske at spritte af, holde afstand til hinanden og tage corona alvorligt.

- Det er ikke for sjov, at man på fødevarevirksomheder laver temperaturmålinger på hinanden. Det er ikke for sjov, at vi skal holde afstand. Der er en virus iblandt os, som smitter, og vi kan gå rundt med den uden at vide, at vi smitter, siger Peter Sørensen.


Det er svært at blive ved med at være fuldstændig fokuseret. Men lige lidt herfra ( Aarhus, red.) ser man konsekvenserne, hvis vi ikke alle hjælper med at passe på hinanden. Almindelig omtanke og at vi husker at spritte af, er noget af det, der virker allerbedst.

Borgmester Peter Sørensen (S)


Annonce

Mange pendlere

Det er ikke mindst det kraftige smittetryk i nabobyen Aarhus, der får Peter Sørensen til at reagere.

- Vi har 10.000 folk, der kører ud af Horsens hver dag, og 9000, der kører ind i byen. Vi er i de områder, hvor smittetrykket stiger markant. I og med, at Horsens er så tæt på et udbrud, er det en god anledning til at minde om, at vi skal huske omtanke. Vi har været så dygtige. Lad os fortsætte med at være dygtige, så vi alle sammen påtager os det ansvar at forebygge så godt som muligt, lyder den indtrængende opfordring fra borgmesteren.

Han understreger, at han godt forstår, hvis nogle måske har slækket lidt på anbefalingerne hen over sommeren.

- Det er svært at blive ved med at være fuldstændig fokuseret. Men lige lidt herfra ( Aarhus, red.) ser man konsekvenserne, hvis vi ikke alle hjælper med at passe på hinanden. Almindelig omtanke og at vi husker at spritte af, er noget af det, der virker allerbedst, siger Peter Sørensen.

Annonce

Risiko for mange smittede

Han ønsker ikke at oplyse, hvor mange der efter hans viden er smittet med Covid-19 i Horsens.

- For mig er det ikke et spørgsmål, om det er en, to eller fire. Men vi ser, at smittetrykket er stigende i Danmark, så det er usandsynligt, at vi ikke i Horsens også riskerer at få et antal, der er uoverskueligt, lyder det.

Han pointerer, at kommunen følger udviklingen time for time.

- Lige nu er der ikke en markant ændring her i Horsens, men der er en bekymring for, at det kan komme, hvis vi ikke alle følger myndighedernes anbefalinger. Smittetrykket i Horsens giver ikke anledning til at gøre noget lige nu. Men knap 35 km herfra ser det meget anderledes ud.

Ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut 6. august er der 54 smittede med Covid-19 i Horsens. Andelen af nye smittede  i Horsens er seks pr. 100.000 indbyggere inden for de seneste 14 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce