Annonce
Erhverv

Borgmester om opbrud i business-bestyrelse: Ærgerligt, men alle vil erhvervs-udviklingen det bedste

Peter Sørensen, der som borgmester er selvskrevet i Business Horsens' bestyrelse, ærgrer sig over, at uenighed i bestyrelsen er endt i et opbrud. Her skriver borgmesteren i 2016 under på en socialøkonomisk strategi sammen med Business Horsens-formand Finn Damkjær Pedersen - formanden, som nu har takket af. Arkivfoto

Det er ikke ualmindeligt i bestyrelser, at man anskuer tingene forskelligt, siger borgmester Peter Sørensen, som ærgrer sig over formandskabets exit, men hæfter sig ved, at alle har samme indgangsvinkel til erhvervslivets bedste.

Horsens: Det er ærgerligt at komme i denne situation.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra borgmester Peter Sørensen (S), efter at Business Horsens' formand og næstformand, Finn Damkjær Pedersen og Peter Otto Nielsen, torsdag morgen meddelte deres exit fra foreningens bestyrelse.

- Det er ikke ukendt, at der har været diskussion i bestyrelsen om, hvordan man fremadrettet ser et Business Horsens. Det ser bestyrelsen på med forskellige øjne, og sådan er det jo nogle gange i bestyrelser.

- Men det ærgrer mig selvfølgelig, at vi ender op i en situation som den her. Nogle gange kan det bare ikke undgåes, siger borgmesteren, der i kraft af sin borgmester-position også er en del af Business Horsens' bestyrelse.

På grund af arbejde deltog han dog ikke i bestyrelsens seneste møde, som foregik onsdag aften, understreger han.

Generalforsamling 15. januar 2019


  • Business Horsens har planlagt næste ordinære generalforsamling til 15. januar, og det vil formentlig blive her, bestyrelsen suppleres op.
  • Kun hvis tre eller flere bestyrelsesmedlemmer går i utide, skal bestyrelsen ifølge vedtægterne indkalde til ekstraordinær generalforsamling for at vælge de nye medlemmer.

Samme indgangsvinkel

Peter Sørensen håber nu, at opbruddet i bestyrelsen ikke fjerner fokus fra det, der er vigtigt - nemlig erhvervsudvikling i Horsens Kommune, siger han.

- Men det tror jeg heller ikke, at det gør, siger han.

- Jeg noterer mig, at alle parter taler sammen og får løst opgaver, og det er min klare fornemmelse, at alle ønsker det bedste for erhvervsudviklingen og har meget stor interesse i, at foreningen Business Horsens står godt nu og i fremtiden.

- Jeg fornemmer, at alle har den samme indgangsvinkel, og det er en styrke, fastslår borgmesteren.

Opgaver - og økonomi - flyttes til nyt erhvervshus

Det er blandt andet fremtidens budgetter for Business Horsens, der har lagt grobund for diskussioner i bestyrelsen, erfarer Horsens Folkeblad.

I forbindelse med årets budgetforlig i Horsens Kommune blev det vedtaget at skære det kommunale tilskud til foreningen med 2,7 mio. kr. om året fra 2020, hvilket er godt halvdelen af det nuværende tilskud.

- Det ny erhvervsfremmesystem, der er vedtaget på Christiansborg, betyder, at vi i Horsens får et nyt erhvervshus som satellit til et regionalt kontor i Aarhus. En del af økonomien til de nye erhvervshuse skal betales af kommunerne. Det er centralt besluttet på Christiansborg, at vi skal flytte en del af de opgaver, som Business Horsens naturligt har haft indtil nu, og at vi derfor også skal betale for en del af de opgaver i de nye erhvervshuse, forklarer Peter Sørensen.

Specialvejledning af virksomheder er blandt de tunge opgaver, der flyttes til det ny erhvervshus, mens arbejdet med f.eks. iværksætteri, teknologi, tiltrækning af arbejdskraft og nye virksomheder kan blive i Business Horsens, vurderer borgmesteren.

- Fordelingen er dårligt kommet op at stå endnu, da erhvervsfremme-loven først er på vej til tredje behandling i folketinget.

- Og indtil det kommer på benene, skal vi stadig servicere virksomhederne gennem Business Horsens, fastslår Peter Sørensen (S).

Borgmesteren ønsker ikke at kommentere formand og næstformands udtalelse om, at de også går på grund af samarbejdsvanskeligheder med erhvervsdirektør Anders Killmann Petersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce