Annonce
Horsens

Borgmester: Klog beslutning af Frank Jensen at trække sig fra politik

Frank Jensen er fortid i dansk politik, og som tingene har udviklet sig, kunne det ikke være anderledes, lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S). Arkivfoto: René Mølskov
Peter Sørensen tager dyb afstand fra de krænkelser, den nu tidligere næstformand og overborgmester selv har vedkendt sig. Krænkelses-sagerne ville have overskygget Frank Jensens politiske arbejde, hvis han var blevet på sine poster, mener Peter Sørensen.
Annonce

Horsens: Det var en rigtig beslutning af Frank Jensen, da han mandag kl. 12 efter flere dages mediestorm meddelte, at han med øjeblikkelig virkning trækker sig fra både posten som overborgmester i København og næstformand for Socialdemokratiet.

Det mener hans parti- og borgmesterkollega i Horsens, Peter Sørensen.

- Med de sager vi kender fra pressen, og som Frank Jensen har vedkendt sig, mener jeg, at det var en rigtig og en klog beslutning af ham at trække sig. Frank Jensen havde bragt sig i en position, hvor de sager naturligt og berettiget ville overskygge hans arbejde som næstformand for partiet, siger Peter Sørensen, der understreger, at han ikke forholder sig til det faktum, at Frank Jensen også har trukket sig som overborgmester.

- Det er et internt anliggende i København, som jeg hverken kan eller må blande mig i, siger han.

Peter Sørensen siger, at han tager dyb afstand fra de krænkelser over for kvinder, Frank Jensen selv har erkendt at være skyldig i.

- Jeg tager afstand fra enhver form for sexisme og sexchikane, og når der opstår sådanne sager, er det nødvendigt at forholde sig til dem. Det er helt rimeligt, at det kommer til debat. Der er og skal være et vedvarende fokus på, at vi undgår den her slags sager. Det gælder også hos os i Horsens, siger borgmesteren.

Annonce

Trak sig efter opbakning

Frank Jensen kunne efter et krisemøde søndag aften med deltagelse af de lokale græsrødder konstatere, at der i partiorganisationen var opbakning til ham som overborgmester og spidskandidat ved det kommende kommunalvalg.

De efterfølgende dønninger på sociale medier og i pressen betød imidlertid, at han selv valgte at trække stikket et halvt døgn senere.

- Det var et pinligt og tumultarisk pressemøde søndag aften, der efterlod en masse ubesvarede spørgsmål, mener Peter Sørensen.

Annonce

Kredsformand: Respekt for beslutning

Formanden for Socialdemokratiet i Horsens-kredsen, Helle Frost, fulgte også med foran tv-skærmen, da Frank Jensen meddelte sin exit. Hun siger, at hun har respekt for partifællens beslutning.

- Sådan som tingene udviklede sig, havde han nok ikke andet valg, siger hun.

- Var det en rigtig beslutning at trække sig?

- Det har Frank Jensen gjort op med sig selv, at det var, men jeg synes da også, at det er et tab. Vi har mistet en god politiker, der i mange år har arbejdet for det, han troede på, og det er træls, at han skulle forlade politik på den her måde, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brødre udvider forretningen: Nu producerer Brimas sit eget produkt fra A til Z

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

AC Horsens For abonnenter

Sportschefens dilemma: Vinterens transfervindue kommer til at give AC Horsens udfordringer

Annonce