Annonce
Hedensted

Borgmester kaldes "socialdemokratisk affald": Jeg har ikke bremset biltræf

Hedensted-borgmester Kasper Glyngø (S) afviser, at han skulle have noget at gøre med aflysningen af et biltræf, som skulle være afholdt fredag på Hedensted Centrets parkeringsplads. Til gengæld har han for nyligt holdt møde med Lundagervejs virksomheder med henblik på at stoppe de ulovlige gaderæs derude. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Arrangøren bag det nu aflyste biltræf på Hedensted Centrets parkeringsplads er rasende på borgmesteren, der dog afviser at have noget med sagen at gøre og desuden tager kritikken med ophøjet ro. Hedensted Centret oplyser, at de har stoppet arrangementet.

Hedensted: Borgmester i Hedensted Kommune Kasper Glyngø (S) får hårde ord med på vejen i forbindelse med aflysning af et biltræf, som skulle være afholdt fredag på Hedensted Centrets parkeringsplads.

På Facebook-begivenheden for biltræffet bliver han af arrangør Jonas Emil Johansen kaldt både "inkompetent" og "socialdemokratisk affald", fordi han skulle have sat en stopper for arrangementet, der var planlagt til at foregå på lovlig vis.

Borgmesteren afviser dog, at han og kommunen har haft noget med sagen at gøre.

- Vi har ikke haft en aktie i det. Arrangementet er på en privat matrikel, og hvis det ellers foregår på lovlig vis, så skal vi ikke indblandes. Det må være en misforståelse, at vi skulle have aflyst det, siger Kasper Glyngø.

Annonce

Vi har ikke haft en aktie i det. Arrangementet er på en privat matrikel, og hvis det ellers foregår på lovlig vis, så skal vi ikke indblandes. Det må være en misforståelse, at vi skulle have aflyst det.

Kasper Glyngø (S), borgmester i Hedensted Kommune

For mange mennesker

Til gengæld er meldingen fra Hedensted Centret, at de har måttet sige nej til at lægge asfalt til arrangementet, fordi 3.000 mennesker på deres parkeringsplads er for mange til, at de vil tillade det.

- Det altafgørende er den enorme mængde mennesker. Jeg er sikker på, at langt de fleste er fornuftige unge mennesker, men når det er omkring 3.000, der skal samles på parkeringspladsen, og der kommer mange biler, så tror vi, at det grundlæggende er for farligt. Derfor har vi valgt at lukke det, siger centerchef Peter Nielsen.

Centret har før afholdt et monstertruck-arrangement, der på sin vis kunne minde om et biltræf, men der var tale om 3-400 gæster og ikke potentielt det tidobbelte.

- Jeg har stor respekt for, at de vil holde et mindearrangement, og i første omgang var vi heller ikke afvisende, men hvem kan garantere for 3.000 menneskers sikkerhed? siger Peter Nielsen.

Foreslår borgmester-visit

Arrangør Jonas Emil Johansen fortæller, at han har fået en anden forklaring fra Hedensted Centret, og han er derfor glad for, at de i første omgang ikke var afvisende over for biltræffet.

Samtidig tror han ikke på, at borgmesteren er uden indblanding i aflysningen, og han holder fast i den kritik, han har givet borgmesteren i sit opslag på Facebook-begivenheden.

Her skriver han, at når de nu ikke kunne holde biltræf ved Hedensted Centret, så kunne en ide være at lave "en fælleskørsel forbi borgmesterens container af et hus med hornet i bund og mere til." Han mener ikke, det skal ses som en trussel.

- Jeg har ikke skrevet, at det skal sættes i værk, men bare, at det var en idé. Så jeg regner ikke med, at det kommer til at ske, men uanset udfaldet er jeg klar til at tage konsekvenserne. Man skal ikke træde folk med benzin i blodet over tæerne på den her måde, siger Jonas Emil Johansen.

Kasper Glyngø selv tager kritikken og de voldsomme udmeldinger med ophøjet ro.

- Det er da aldrig rart, når der bliver skrevet sådan om en. Men omvendt er det jo kendt, at man hurtigt kan rase ud, hvis man er på Facebook og bliver ophidset. Jeg tager det som et udtryk for, at det er skrevet i et frustreret øjeblik, og at det beror på en misforståelse, siger han.

Mens borgmesteren afviser at være indblandet i arrangementet ved Hedensted Centret, kan han fortælle, at han er i gang med at kigge på de ulovlige gaderæs på Lundagervej, hvor flere virksomheder ønsker, at der nu bliver gjort noget.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce