Annonce
Horsens

Borgmester: Gågade-arbejdet kan ikke komme bag på nogen

Horsens borgmester Peter Sørensen (S) og hustruen Karen Laursen var på juleshopping lørdag. Peter Sørensen fortalte, at han selv havde været på besøg i flere butikker for at spørge, hvordan julestemningen er. Og den er god, forsikrede han, men anerkendte samtidig, at den igangsværende gågaderenovering vil ramme nogle butikkers bundlinje, indtil byens nye strøg står klar i sommeren 2020. Foto: Michael Svenningsen

Butiksejere må acceptere, at Søndergade er midt i en ombrydningstid og undlade at tale handelslivet ned, mener Peter Sørensen.

Horsens: Det kan ikke komme bag på de handlende i Horsens midtby, hvis der nogle steder er færre kunder i butikkerne, og bundlinjen får et nøk ned i julehandlen i år.

Sådan lyder kommentaren fra Horsens' borgmester, Peter Sørensen (S), til en uvidenskabelig stikprøve på julehandlen, som Horsens Folkeblad har lavet blandt en håndfuld butikker.

Butikkerne, der ligger ud til den del af gågaden, som p.t. er delvis afspærret af ombygning, melder, at der er mindre gang i jule-hjulene i år. Netop på grund af ombygningen.

Det burde imidlertid være klart for alle, at det var en risiko, man tog, da det blev besluttet at gennemføre den omfattede gågaderenovering, der vil strække sig frem til 2020, forklarer borgmesteren.

- Vi har gjort meget for at informere folk på forhånd, siger han om informationsmøder, der blev afviklet for butiksejerne, før gågadearbejdet begyndte.

Han anerkender, at butikkerne kan føle sig ramt i julen, hvor mange trækker en vigtig del af årsomsætningen hjem, men:

- Jeg vil være meget præcis på det her punkt: Uanset, hvornår vi gik i gang med at grave, ville det være træls for nogen.

- Som kommune har vi et helhedsansvar, der betyder, at vi skal sørge for, at alle har en god oplevelse af at være i Søndergade, og vi har virkelig forsøgt at involvere butikkerne, siger Peter Sørensen.

Annonce

Borgmester på butiks-tjek

Han fortæller, at han personligt har været på besøg i adskillige butikker i midtbyen netop for at tage pulsen på julehandlen i år.

Hans samtaler med de handlende tegnede et overvejende positivt billede af situationen.

- Stemningen er altså god i butikkerne, siger Peter Sørensen, som i det hele taget tvivler på, om detailhandlen, der er under pres, med rette kan give gågadearbejdet skylden, hvis julehandlen halter.

Kundernes købemønstre ændrer sig hele tiden, meget foregår på nettet, og det skal man ikke underkende effekten af, vurderer borgmesteren, som samtidig opfordrer de handlende til at tale gågade-renoveringen op, ikke ned.

Fælles front og ja-hat er vejen frem, hvis man skal overbevise kunderne om, at Horsens gågade trods byggerod er værd at juleshoppe i, vurderer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce