Annonce
Debat

Borgmester: Forbindelsen vil fremtidssikre Danmark

Odders borgmester Uffe Jensen (V). Foto: Søren E. Alwan

Læserbrev: Lars Ottosen, Odder, har i læserbreve her i avisen skrevet om, hvordan bro, motorvej og jernbane vil ødelægge meget og genere rigtig mange borgere i Odder Kommune, hvis der kommer en Kattegatforbindelse.

Han efterlyser gode argumenter fra mig i forhold til, hvilke fordele broen vil have for Odder Kommune og dens indbyggere?

Avisen har i nytåret kørt en artikelserie om netop Kattegatforbindelsen. Her har jeg selv – i øvrigt sammen med en række af mine byrådskolleger, argumenteret for en forbindelse. Nogle var også imod – og det er jo helt fair. Respekt.

Annonce

Jeg er tilhænger af en fast forbindelse - og med højhastighedstog.

Folketinget skal træffe beslutningen, ikke Odder Kommune, men en sådan forbindelse, vil binde Danmark utrolig godt sammen.

Alene den markant kortere rejselænge mellem Aarhus og København vil bidrage positivt til vores internationale forpligtigelser om klimareduktion.


Alene den markant kortere rejselænge mellem Aarhus og København vil bidrage positivt til vores internationale forpligtigelser om klimareduktion.


Toget vil give en rejsetid mellem de 2 byer på omkring 5 kvarter. Her er et stort potentiale til at få flyttet mange borgere til kollektiv og velfungerende transport i stedet for bil.

Forbindelsen vil være til gavn for fremkommeligheden for erhvervslivet og dets produktion. I dag holder bilerne i kø på E 45 med forsinkelse, fordyrelse men også belastning for miljøet, til følge.

Driftssikkerheden er også vigtig. Tænk hvis Storebæltsforbindelsen en dag måtte lukke i en periode, som vi så i Aalborg med Limfjordsforbindelsen, da et fragtskib påsejlede broen.

Det er næppe ret mange af os, der længes tilbage til kaffen på Storebæltsfærgerne.

Og sådan er det altid med store anlægsprojekter. De skal naturligvis anlægges med størst mulige menneskelige og miljømæssige hensyn.

For mig er der ikke tvivl om, at en fast Kattegatforbindelse, vil være en klog investering og fremtidssikring af Danmark. Og naturligt medføre, at andre større anlægsprojekter – Timemodellen eksempelvis – ikke bør gennemføres.

Aktuelt pågår der en forundersøgelse af Kattegatforbindelsen og mulige linjeføringer. Vi må alle afvente Folketingets beslutning, når resultatet af undersøgelsen foreligger om et års tid.

Det er nemlig det politiske flertal på Christiansborg, der træffer den beslutning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce