Annonce
Horsens

Borgmester er begejstret for Veluxplan: Det er en historisk dag

Borgmester Peter Sørensen (S) glæder sig over udsigten til 350 ingeniørjob i Østbirk. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Peter Sørensen (S) vurderer, at det får stor betydning for såvel Østbirk som Horsens og Østjylland med et stort innovationscenter.
Annonce

Østbirk: Borgmester Peter Sørensen (S) lægger ikke skjul på, at han glæder sig over udsigten til et stort innovationscenter ved Velux i Østbirk med plads til 350 ingeniører.

- Det er en historisk dag i forhold til den type af virksomhed i Horsens. Velux er jo enormt stærk i forvejen, og det cementerer de nu endnu mere. Et innovationscenter med det indhold, der er i sådan en global verdensomspændende virksomhed, betyder en stimulering af en lang række økonomiske faktorer i Horsens Kommune - også i forhold til underleverandører og muligheder for job. Det er godt for Østbirk, det er godt for Horsens, det er godt for Østjylland, siger Peter Sørensen.

Annonce

Ind i fremtiden

Han var i forvejen blevet orienteret om, at noget var på vej ved Velux i Østbirk.

- Vi har ikke vidst, hvad det var, men på baggrund af omtalen i medierne i dag, kan jeg sige, at det at få 350 ingeniørstillinger til Velux med den tyngde, Velux har i Danmark og i verden, det er meget stort. Det er en fantastisk dag. Set med lokale briller er det en fantastisk industrihistorie, siger borgmesteren.


På baggrund af omtalen i medierne i dag kan jeg sige, at det at få 350 ingeniørstillinger til Velux med den tyngde, Velux har i Danmark og i verden, det er meget stort.

Peter Sørensen (S), borgmester


Peter Sørensen mener, at et innovationscenter passer perfekt til Horsens Kommune.

- Vi har jo i forvejen ingeniøruddannelser inden for en lang række linjer, så det er et supplement til studiebyen, det er et supplement til bosætning, og det er et supplement til den del af vores erhvervsstrategi, som har med teknologi at gøre. Det er et område, hvor vi i forvejen er rigtig, rigtig stærke, siger Peter Sørensen.

Han mener, et innovationscenter vil gøre det mere attraktivt for andre virksomheder at slå sig ned i Horsens Kommune.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Over 200 elever og lærere hjemsendt: Tre skoler i Horsens ramt af coronasmitte

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce